Στον πλαστικό χειρουργό για μία… φωτογραφία selfie

Στον πλαστικό χειρουργό για μία… φωτογραφία selfie

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H oδοντίατρος Τζένιφερ Ρένολντς πάντα έδινε υπερβολική σημασία στην εμφάνισή της και ποτέ δεν ένιωθε ιδιαίτερα άνετα για αυτή. Γι’ αυτό τον λόγο αισθανόταν αμηχανία όταν άλλοι αναρτούσαν φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως, παραδείγματος χάριν, στο Facebook. Η 34χρονη από την Κόστα Ρίκα, που σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να λύσει το πρόβλημά της καταφεύγοντας στη ρινοπλαστική. Σήμερα ο βελτιωμένος της εαυτός νιώθει έτοιμος να εμφανιστεί και να κατακτήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Νιώθω πολύ πιο άνετα τώρα με την εμφάνισή μου», παραδέχεται η νεαρή γυναίκα. «Αν χρειαστεί να πάρω μία selfie, να αυτοφωτογραφηθώ, το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη».

Η Ρένολντς δεν είναι μόνη. Είναι μία από τους ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που στρέφονται στην πλαστική χειρουργική προκειμένου να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Πολλοί άλλοι, μάλιστα, αναζητούν τις υπηρεσίες ειδικών του μέικαπ προκειμένου να ενταχθούν καλύτερα στην οικονομία των selfies.

Οι φωτογραφίες selfie άρχισαν να γίνονται δημοφιλείς με την έλευση των έξυπνων τηλεφώνων και των ιστοσελίδων όπως τα Facebook, MySpace και Instagram. Αρχικά αναρτούσαν τις φωτογραφίες τους νεαροί ενήλικοι, ενώ σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια πρακτική που ακολουθούν ακόμα και οι πρωθυπουργοί και οι αστέρες του Χόλιγουντ. Ιδιαίτερα δημοφιλής στα νέα μέσα, η selfie που τράβηξε η Δανή πρωθυπουργός με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Για τους κοινούς θνητούς δεν μοιάζει υπερβολή να υποβληθούν σε πλαστική χειρουργική προκειμένου να βγάλουν καλύτερη selfie και να βελτιώσουν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι Αμερικανοί πλαστικοί χειρουργοί βλέπουν στα ιατρεία τους να προσέρχονται άνθρωποι που θέλουν να υποβληθούν σε κάποια επέμβαση στο πρόσωπο προκειμένου να βελτιώσουν τη selfie τους. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής, ένα στα τρία μέλη της καταγράφει αύξηση των αιτημάτων για διάφορες επεμβάσεις από άτομα που έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία ως προς την εμφάνισή τους λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παρατηρείται, λόγου χάρη, αύξηση στις ρινοπλαστικές της τάξης του 10% το 2013 συγκριτικά με το 2012, αύξηση 7% στην εμφύτευση τριχών και αύξηση 6% στις βλεφαροπλαστικές.

Πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι πολλές selfies υποδεικνύουν μια υπερβολική ενασχόληση με τον εαυτό μας αλλά και μια ανασφάλεια που είναι χαρακτηριστικό πολλών εφήβων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή