Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΙΔΩΝ

Ερχεται το τέλος του κόσμου;

Την έκθεση «Eξαφάνιση των ειδών. Ερχεται το τέλος του κόσμου;», η οποία σχεδιάσθηκε και φιλοξενήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, φέρνει από σήμερα στην Ελλάδα ο «Ελληνικός Κόσμος». Περιλαμβάνοντας αντίγραφα, αυθεντικά εκθέματα, βιντεοπαρουσιάσεις και διαδραστικά παιχνίδια, η έκθεση «συστήνει» στον επισκέπτη είδη που χάθηκαν από τον πλανήτη πριν από χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια, όπως δεινόσαυρους, τεράστια πτηνά και παράξενα έντομα. Παράλληλα, προσφέρει στοιχεία ώστε μικροί και μεγάλοι να αποφασίσουν αν, όπως πιστεύουν πολλοί επιστήμονες, βρισκόμαστε όντως στα πρόθυρα μιας νέας μαζικής εξαφάνισης ειδών – που αυτή τη φορά δεν θα προέλθει από κάποια απότομη περιβαλλοντική αλλαγή, αλλά από την ολοένα μεγαλύτερη επιβάρυνση που επιφέρει ο άνθρωπος στη φύση. Το εισιτήριο είναι 7 ευρώ για ενηλίκους και 4 για παιδιά, ενώ υπάρχει και οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων, το οποίο κοστίζει 20 ευρώ.

​​ΠΟΥ: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

ΠΟΤΕ: Από 12 Δεκεμβρίου

www.fhw.gr

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Διαδραστική έκθεση

Αφιερωμένη στη ρομποτική είναι όλη η επόμενη εβδομάδα στο Ευγενίδειο, με παρουσιάσεις, επιδείξεις και εργαστήρια που έχει προετοιμάσει η Διαδραστική Εκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του ιδρύματος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ και τον «Δημόκριτο». Το αφιέρωμα ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου με την εκδήλωση «Τα ρομπότ επιστρέφουν…», όπου από το απόγευμα μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ανδροειδή, ιατρικά ρομπότ, διαστημικές αυτόνομες συσκευές και «κοινωνικά» ρομπότ που μπορούν να συνομιλούν με τον άνθρωπο. Από την επόμενη ημέρα και μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, τη «σκυτάλη» θα πάρει ο χώρος τεχνολογίας UtechLab του Ευγενιδείου, με εργαστήρια για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου. Ολες οι δραστηριότητες είναι δωρεάν, η συμμετοχή ωστόσο στην εκδήλωση της 15ης Δεκεμβρίου θα γίνει με δελτία εισόδου, τα οποία θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ευγενίδειο από τις 4.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

ΠΟΤΕ: 15-21 Δεκεμβρίου

www.eef.edu.gr

INNOVATION FORUM

Καινοτομία, design

Εκθεση Καινοτομίας και Design, ημερίδες για θέματα καινοτομίας και Συνέδριο Καινοτομίας περιλαμβάνει το «Innovation Forum», στο οποίο θα συμμετάσχουν δημόσιοι φορείς και εταιρείες που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες στη χώρα μας. Στόχος της εκδήλωσης είναι να δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, ώστε ελληνικές καινοτομίες με ελληνική «υπογραφή» να εξελιχθούν σε προϊόντα και υπηρεσίες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

​​ΠΟΥ: Ξενοδοχείο Hilton

ΠΟΤΕ: 19-21 Δεκεμβρίου

www.greekinnovationforum.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή