Καύση λίπους με νέο, πιο ασφαλές χάπι

Καύση λίπους με νέο, πιο ασφαλές χάπι

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμα φαρμακευτικό σκεύασμα που βοηθά στην απώλεια βάρους προστίθεται στη φαρμακευτική φαρέτρα που θα έχουν στη διάθεσή τους τα επόμενα χρόνια οι διαιτώμενοι. Αμερικανοί ερευνητές παρασκεύασαν χάπι το οποίο παραπλανά τον οργανισμό ώστε να πιστεύει ότι έχει κορέσει την πείνα του σαν να έφαγε κανονικά, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να ξεκινήσει τις καύσεις λίπους. Το νέο χάπι περιέχει τη δραστική ουσία φεξαραμίνη και έχει λιγότερες παρενέργειες συγκριτικά με άλλα σκευάσματα της ίδιας κατηγορίας. Επίσης περιορίζει τα επίπεδα χοληστερίνης και σακχάρου στο αίμα. Βέβαια, επί του παρόντος, το «θαυματουργό» χάπι δεν κυκλοφορεί στην αγορά αλλά αναμένεται να ξεκινήσουν οι μεγάλες κλινικές μελέτες σε ανθρώπους το πολύ εντός διετίας.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Σαλκ της Καλιφόρνιας, με επικεφαλής τον Ρόναλντ Εβανς, περιγράφουν τα επιτεύγματα της μελέτης τους στο περιοδικό Nature medicine. Το ιδιαίτερο πλεονέκτημα του νέου χαπιού είναι ότι η δραστική του ουσία παραμένει στο έντερο και δεν κυκλοφορεί στο αίμα, ενώ είναι πιο ασφαλές και αποτελεσματικό από τα υπόλοιπα σκευάσματα της ίδιας κατηγορίας. «Το νέο χάπι θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα γεύμα της φαντασίας μας. Στέλνει στον οργανισμό μας τα ίδια σήματα που συνήθως αποστέλλονται όταν έχουμε φάει αρκετά μεγάλη ποσότητα τροφίμων και έτσι το σώμα αρχίζει να δημιουργεί χώρο να τα αποθηκεύσει. Ωστόσο, δεν υπάρχουν καινούργιες θερμίδες, ούτε αυξάνεται η όρεξη», εξηγεί.

Οταν οι Αμερικανοί επιστήμονες χορήγησαν το φάρμακο σε παχύσαρκα ποντίκια καθημερινά επί πέντε εβδομάδες αυτά έχασαν λίπος, ενώ περιορίστηκαν τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερίνης στο αίμα τους. Ο μεταβολισμός τους επιταχύνθηκε και μέρος του επιβλαβούς λευκού λίπους μετατράπηκε στο λιγότερο βλαβερό καφέ λίπος. Καθώς τα πειράματα έχουν πραγματοποιηθεί σε πειραματόζωα, οι επιστήμονες θα πρέπει να διαπιστώσουν κατά πόσον η φεξαραμίνη είναι αποτελεσματική και για τον άνθρωπο όπως και ότι η χρήση της είναι ασφαλής. Ωστόσο, ακόμα και αν το χάπι αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα εμπλουτίσει τα όπλα που διαθέτουμε κατά της παχυσαρκίας, αλλά δεν θα αποτελέσει πανάκεια. Η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή αλλά και η μεταβολή του τρόπου ζωής παραμένουν απαραίτητες για να χάσουμε κιλά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή