Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

IMAGINE CUP 2015

Ο διαγωνισμός της Microsoft

Την 1η Απριλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής στο ελληνικό σκέλος του Imagine Cup 2015, του διαγωνισμού που πραγματοποιεί για 13ο συνεχόμενο έτος η Microsoft, με σκοπό να δώσει κίνητρο σε μαθητές και φοιτητές να αναπτύξουν πρωτοποριακές εφαρμογές που θα βασίζονται στις σύγχρονες τεχνολογίες. Οπως κάθε χρονιά, στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος ομάδες νέων ηλικίας από 16 ετών, με εφαρμογές σε οποιαδήποτε από τις τρεις κατηγορίες του Imagine Cup – δηλαδή είτε με ένα εθιστικό παιχνίδι στην κατηγορία Games, είτε με μια τεχνολογική λύση για κάποιο από τα σημαντικότερα προβλήματα της ανθρωπότητας στην κατηγορία World Citizenship, είτε με μια καινοτόμο υπηρεσία στην κατηγορία Innovation. Οι τρεις νικήτριες ομάδες θα συμμετάσχουν τον Μάιο στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι 35 καλύτερες προτάσεις που θα προκριθούν στους Παγκόσμιους Τελικούς και θα διαγωνισθούν τον Αύγουστο στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Σιάτλ.

ΠΟΤΕ: Εως 1 Απριλίου (για την υποβολή συμμετοχής)

www.imaginecup.com

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Ασπίδα» οι φυσικές επιστήμες

Οι δυνατότητες και οι δράσεις των φυσικών επιστημών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι το θέμα του 11ου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου, που διοργανώνει στη Φλώρινα η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι ομιλητές του συνεδρίου θα αναδείξουν τρόπους με τους οποίους οι φυσικές επιστήμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τη μελέτη των οικολογικών προβλημάτων, αλλά και για τη διαμόρφωση λύσεων και αντιλήψεων που θα συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη – δηλαδή σε επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία θα δίνουν ώθηση στην οικονομία και την απασχόληση, ενώ την ίδια στιγμή θα είναι «φιλικά» απέναντι στη φύση και στον άνθρωπο.

ΠΟΥ: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Φλώρινας

ΠΟΤΕ: 27-29 Μαρτίου

http://eef.gr

ΕΚΘΕΣΗ

Η καλλιγραφία στα μαθηματικά

Αύριο Κυριακή (11.30) θα γίνουν στο Κέντρο Επιστημών «Νόησις» τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων του Παύλου Μωραΐτη (1937-2010), ενός Αλεξανδρινού ερασιτέχνη καλλιγράφου που στα χειρόγραφά του απεικόνισε θέματα από τα μαθηματικά και την επιστήμη, με στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Εκτός από τις αυθεντικές καλλιγραφίες, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μία σειρά κατασκευών του Μωραΐτη, για εκπαίδευση στην αστρονομία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΟΥ: Κέντρο «Νόησις» (Θεσσαλονίκη)

ΠΟΤΕ: 22 Μαρτίου – 31 Μαΐου

www.noesis.edu.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή