Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Τα «μυστικά» των ρομπότ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα «μυστικά» των ρομπότ θα έχουν όσοι μαθητές συμμετάσχουν στους δύο νέους κύκλους μαθημάτων ρομποτικής που διοργανώνει το Κέντρο Επιστημών «Νόησις». Ο πρώτος κύκλος ονομάζεται «Tiny Astronaut» και απευθύνεται σε παιδιά Α΄-Γ΄ Δημοτικού, τα οποία χωρισμένα σε ομάδες θα κατασκευάσουν ένα Lego ρομπότ για να κατακτήσουν το Διάστημα. Με όνομα Pluto Project, ο δεύτερος κύκλος προορίζεται για μαθητές Δ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου, που θα γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας πραγματικής αποστολής σε κάποιον «κόσμο» μακριά από τη Γη. Και οι δύο κύκλοι περιλαμβάνουν τρεις συναντήσεις, διάρκειας 1,5 ώρας, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, στο σάιτ του «Νόησις».

​​ΠΟΥ: Κέντρο «Νόησις» (Θεσσαλονίκη)

ΠΟΤΕ: Από 26 Απριλίου

www.noesis.edu.gr

ΤΑΙΝΙΑ

Στον κόσμο των παγετώνων

Στην πιο πρόσφατη γεωλογική εποχή, όπου το μεγαλύτερο μέρος της Γης καλυπτόταν από πάγους, «ταξιδεύει» τους θεατές η νέα ταινία «Τιτάνες στην εποχή των παγετώνων», η οποία προβάλλεται στον «Θόλο» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η ταινία αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και πιο συγκεκριμένα τη στερεοσκοπική προβολή 3D Vision, χάρη στην οποία ο θεατής «βυθίζεται» στην πλοκή της και στον «κόσμο» των τριχωτών μαμούθ, των τεράστιων βραδύποδων και των αιλουροειδών που κατοικούσαν τότε στον πλανήτη. Παράλληλα, μπροστά στα μάτια του θα «ζωντανέψουν» τα όμορφα και κατεψυγμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, με τους αρχαίους προγόνους μας να αναπτύσσουν τέχνη, γλώσσα και κυνηγετικές δεξιότητες, στην προσπάθειά τους να συνυπάρξουν με αυτούς τους τιτάνες. Το ατομικό εισιτήριο κοστίζει 9 ευρώ, ενώ το οικογενειακό (4 άτομα) 28 ευρώ.

​​ΠΟΥ: «Ελληνικός Κόσμος»

ΠΟΤΕ: Εως 15 Απριλίου

www.fhw.gr

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ευρωπαϊκή Εκθεση Διαστήματος

Μέχρι και αύριο θα βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος η Ευρωπαϊκή Εκθεση Διαστήματος (European Space Expo), μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις για τις διαστημικές τεχνολογίες, με εκθέματα που δίνουν στους επισκέπτες μια «γεύση» από τα οφέλη που φέρνουν στην καθημερινότητά μας οι δορυφορικές εφαρμογές. Η έκθεση πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, με ελεύθερη είσοδο και στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις καινοτομίες που υπόσχεται στη ζωή τους η κατάκτηση του Διαστήματος.

​​ΠΟΥ: Πλατεία Συντάγματος

ΠΟΤΕ: Εως Κυριακή 5 Απριλίου

http://spaceexpo.spacetecpartners.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή