Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ταξίδι στη μαγεία της Φυσικής

Η κοσμολογία, η αστροφυσική, η επιστήμη των υλικών και οι επιστήμες του περιβάλλοντος είναι οι θεματικές ενότητες που επέλεξε η Ενωση Ελλήνων Φυσικών για την εκδήλωση «Οι μαθητές συναντούν τη φυσική και η φυσική μαγεύει», την οποία θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη στις 9 Μαΐου. Στόχος της συνάντησης είναι να φέρει σε επαφή αριστούχους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, αλλά και όλων των τάξεων του Λυκείου, με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές, ώστε να κατανοήσουν σε βάθος θέματα σύγχρονης φυσικής και να «γνωρίσουν» τη σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο. Παράλληλα με την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη μία ξεχωριστή εκδήλωση για μαθητές Δημοτικού. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με προϋπόθεση για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ο βαθμός προαγωγής τους να είναι μεγαλύτερος από 15. Η διορία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει στις 5 Μαΐου.

​​ΠΟΥ: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

ΠΟΤΕ: 9 Μαΐου

http://eef.gr

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Πώς και γιατί αλλάζουν τον κόσμο

Με δύο θεματικές συζητήσεις, στις 28 Απριλίου και στις 5 Μαΐου, ολοκληρώνεται ο νέος κύκλος ομιλιών «Δεδομένα και Kοινωνία» που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο των Μορφωτικών Εκδηλώσεων του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών «Επιστήμης Κοινωνία». Σκοπός του κύκλου είναι να αναδείξει με ποιον τρόπο τα δεδομένα αλλάζουν την καθημερινότητα και την κοινωνία μας – σε πτυχές όπως η επιστημονική έρευνα, η ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και η αντιμετώπιση κάθε λογής κοινωνικών προκλήσεων. Στην πρώτη εκδήλωση, οι ομιλητές θα αναφερθούν στην ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, την περιφερειακή ανάπτυξη, όπως και στην αξιοποίηση των ερευνητικών δεδομένων από καινοτόμες start-up επιχειρήσεις. Το θέμα της δεύτερης εκδήλωσης είναι η σχέση των δεδομένων με τη σύγχρονη τέχνη. Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη.

​​ΠΟΥ: Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» (Εθνικό Εδρυμα Ερευνών)

ΠΟΤΕ: 28 Απριλίου & 5 Μαΐου

www.eie.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Ενας κορυφαίος Γάλλος στην Ελλάδα

Ο Gérard Berry, ένας από τους πρωτοπόρους της επιστήμης των υπολογιστών, θα βρεθεί στις 29 Απριλίου στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, δίνοντας μία διάλεξη για τον χρόνο και τα γεγονότα στην πληροφορική, καθώς και τον τρόπο που μπορούν να ελεγχθούν. Ερευνητής στην École des Μines του Παρισιού και επιστημονικός διευθυντής στο INRIA, ο Gérard Berry βραβεύτηκε το 2014 με τη μεγαλύτερη επιστημονική διάκριση της Γαλλίας, το Χρυσό Μετάλλιο του CNRS.

​​ΠΟΥ: Mέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΠΟΤΕ: 29 Απριλίου

www.ifa.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή