Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Σαν παιχνίδι για τα παιδιά

Για προνήπια, νήπια και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού έχουν σχεδιασθεί οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος «Stem & Art: Μαθηματικά Σαν Παιχνίδι» στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο, με σκοπό να ανακαλύψουν και να εξοικειωθούν με θεμελιώδεις έννοιες των μαθηματικών. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται παιχνίδια αλλά και έργα τέχνης, μέσα από τα οποία τα παιδιά εισάγονται στη μαθηματική σκέψη, γνωρίζοντας τεχνικές και υπολογισμούς που συμβαδίζουν με την ύλη της τάξης που παρακολουθούν στο σχολείο. Οι μαθητές έχουν επίσης την ευκαιρία να διαχειρισθούν υλικό από τη διαδραστική έκθεση «Παίζω και Καταλαβαίνω», που πραγματοποιείται στο Μουσείο. Την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος έχουν οι Αρης Μαυρομμάτης και Απόστολος Παπανικολάου, ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών, ενώ το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί είναι 15 ευρώ ανά μάθημα, με 15% έκπτωση στα αδέρφια.

​​ΠΟΥ: Μουσείο Ηρακλειδών

ΠΟΤΕ: 10, 17, 24 Μαΐου

http://herakleidon-art.gr

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Επιστήμης και καινοτομίας

Την επιστήμη στην καθημερινότητά μας μάς καλεί να ανακαλύψουμε το 1ο Thessaloniki Science Festival, το πρώτο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «WE» και στo Περίπτερο 8 της ΔΕΘ-HELEXPO. Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού «WE», σε συνεργασία με πολλούς επιστημονικούς φορείς. Στις έξι ημέρες που θα διαρκέσει, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια, πειράματα, συζητήσεις, ομιλίες, βιωματικές δραστηριότητες και μαθηματικά παιχνίδια, με σκοπό να «μυήσουν» τους επισκέπτες στη φυσική, στα μαθηματικά, στις επιστήμες περιβάλλοντος, αλλά και στη ρομποτική. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

​​ΠΟΥ: Περίπτερο 8 της ΔΕΘ-HELEXPO, Πολυχώρος «WE»

ΠΟΤΕ: 17-22 Μαΐου

www.thessalonikisciencefestival.gr

ΦΟΡΟΥΜ

Για τις νέες τεχνολογίες

Ημερίδες, συνέδριο και έκθεση περιλαμβάνει το HYPERLINK "http://www.greekinnovationforum.eu/" 2nd Greek Innovation Forum, το φόρουμ καινοτομίας που για δεύτερη φορά πραγματοποιεί στη συμπρωτεύουσα το Money Show και το τεχνολογικό portal «Καινοτομία». Στόχος του φόρουμ είναι να συγκεντρώσει στον ίδιο εκθεσιακό χώρο όλους τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών.

​​ΠΟΥ: Hyatt Regency Thessaloniki 

ΠΟΤΕ: 22-24 Μαΐου

www.greekinnovationforum.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή