Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εργαστήρι για παιδιά 10-14 ετών

Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα φωτογραφίας προστέθηκαν στο εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ευγενίδειου Ιδρύματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών να πειραματισθούν με αναλογικές μηχανές, αλλά και να «μυηθούν» στις πιο πρόσφατες τεχνικές λήψης. Τα προγράμματα ονομάζονται «Το παιχνίδι με την εικόνα – Νέες συνδυαστικές τεχνικές» και, όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο UTech Lab, η συμμετοχή σε αυτά είναι ελεύθερη, με απαραίτητη όμως την κράτηση θέσης (τηλ. 210-94.69.694). Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ευγενίδειου πραγματοποιούνται επίσης προγράμματα ρομποτικής, δημιουργίας website, τρισδιάστατης εκτύπωσης, animation, σχεδιασμού κόμικ και ηχογραφήσεων.

​​ΠΟΥ: Ευγενίδειο Ιδρυμα

http://eugenweb3.eugenfound.edu.gr/utech

EXPLORA

Πενθήμερα προγράμματα

Με τίτλο «Explora», τα πενθήμερα καλοκαιρινά προγράμματα που προγραμματίζει για το φετινό καλοκαίρι το Κέντρο Επιστημών «Νόησις» στη Θεσσαλονίκη απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που θέλουν να εξερευνήσουν θέματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Τα προγράμματα ξεκινούν από τις 16 Ιουνίου και περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, πειράματα, ομαδικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια, αλλά και προβολές στο Πλανητάριο και τον Εξομοιωτή του «Νόησις». Το κόστος συμμετοχής είναι 150 ευρώ, περιλαμβάνοντας επίσης κολατσιό και γεύμα, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο online, στο σάιτ του Κέντρου.

​​ΠΟΥ: Κέντρο «Νόησις» (Θεσσαλονίκη)

www.noesis.edu.gr

AGROCKATHON

Νέες συσκευές για αγρότες

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο αγροτικό hackathon στην Ελλάδα, με σκοπό να αναπτυχθούν συσκευές και συστήματα που θα απαντούν σε υπαρκτά προβλήματα του αγροτικού τομέα. Η εκδήλωση ονομάζεται Agrockathon και θα διαρκέσει τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ομάδες 6-8 ατόμων από γεωπόνους, προγραμματιστές και παραγωγούς θα αναπτύξουν hardware, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες ή τους κτηνοτρόφους. Στο τέλος του τριημέρου, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους ενώπιον της επιτροπής αξιολόγησης και του κοινού, ώστε να αναδειχθούν οι πιο καινοτόμες εφαρμογές. Μακροπρόθεσμος στόχος της εκδήλωσης είναι οι ιδέες που αναπτύχθηκαν να μετεξελιχθούν σε προϊόντα που θα διατεθούν στο εμπόριο.

​​ΠΟΥ: Ηράκλειο Κρήτης

ΠΟΤΕ: 5-7 Ιουνίου

http://agrockathon.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή