Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Διαδραστικά διήμερα

Για 8ο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Ιδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιεί και φέτος τα διαδραστικά διήμερα για μαθητές Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και A΄ Γυμνασίου. Με τίτλο «Καλοκαίρι στο Φως», τα διήμερα είναι αφιερωμένα στην ανακήρυξη του 2015 ως Διεθνούς Ετους Φωτός, με εργαστήρια, παιχνίδια και κατασκευές που αναδεικνύουν όλα τα στοιχεία τα οποία κάνουν το φως τόσο ξεχωριστό για τη ζωή μας. Το κόστος ανά παιδί είναι 20 ευρώ, με μέγιστο αριθμό συμμετοχής 20 παιδιά ανά διήμερο και πειράματα για την ανάκλαση, τη διάθλαση και τη διάχυση του φωτός και δραστηριότητες για τη «γνωριμία» με τα μυστικά της φωτοσύνθεσης, της φωτογραφίας και των τηλεσκοπίων. Σε κάθε ενότητα περιλαμβάνεται επίσης μία επίσκεψη στο εργαστήριο τεχνολογίας Utech Lab του Ευγενιδείου, όπου τα παιδιά θα μάθουν τα βασικά στάδια παραγωγής μιας ταινίας και κυρίως το μοντάζ. Για τη συμμετοχή στα διαδραστικά διήμερα, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 9469681 ή στο e-mail: [email protected].

​​ΠΟΥ: Ιδρυμα Ευγενίδου

ΠΟΤΕ: 18 – 19, 22 – 23, 25 – 26, 29 – 30 Ιουνίου

www.eugenfound.edu.gr

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Από την Ενωση Φυσικών

Από την Ερέτρια και τα Γιαννιτσά ξεκινούν φέτος το Θερινό Σχολείο, το οποίο διοργανώνει η Ενωση Ελλήνων Φυσικών έχοντας ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές στην καλύτερη κατανόηση του φυσικού κόσμου μέσω της επιστημονικής γνώσης και των ερευνητικών δεδομένων. Το Σχολείο προορίζεται για μαθητές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ και Β΄ Λυκείου, ενώ κατά τη διάρκειά του θα γίνουν διαλέξεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές και πειράματα. Τα αντικείμενά του φέτος είναι η Κβαντική Φυσική, ο Ηλεκτρομαγνητισμός, η Μηχανική, η Σχετικότητα, το Περιβάλλον και η Κοσμολογία. Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ευρώ ανά άτομο, συμπεριλαμβάνοντας  διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, και βεβαίωση παρακολούθησης.

​​ΠΟΥ: Γιαννιτσά, Ερέτρια

ΠΟΤΕ: 26 Ιουνίου -1 Ιουλίου

http://eef.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ψυχιατρικής, ψυχολογίας

Τα συμπεράσματα των πρόσφατων ερευνών στους κλάδους της ειδικής αγωγής, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, της γλωσσολογίας και της λογοθεραπείας, είναι το αντικείμενο του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου Επιστημών Εκπαίδευσης. Το Συνέδριο διοργανώνεται από Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το κόστος συμμετοχής για την παρακολούθησή του είναι 30 ευρώ, και 20 ευρώ για τους φοιτητές.

​​ΠΟΥ: Ξενοδοχείο Divani Caravel

ΠΟΤΕ: 19-21 Ιουνίου

http://kemepse.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή