Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διήμερο hackathon

Διήμερο hackathon με θέμα την υλοποίηση εφαρμογών που αξιοποιούν ανοικτά και δημόσια δεδομένα, όπως στοιχεία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής, διοργανώνουν η εταιρεία καινοτομίας Crowdpolicy, ο Κόμβος Καινοτομίας Innovathens του Δήμου Αθηναίων και οι Συγκοινωνίες Αθηνών (όμιλος ΟΑΣΑ). Μέσα από τον μαραθώνιο, επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, συγκοινωνιολόγοι, αρχιτέκτονες και φοιτητές μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός, το περιβάλλον και η δημόσια διοίκηση. Τα προγράμματα θα αξιολογηθούν στο τέλος του διημέρου, με κριτήρια τον βαθμό που προωθούν την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

​​ΠΟΥ: Innovathens (Τεχνόπολις)

ΠΟΤΕ:  4-5 Ιουλίου

http://crowdhackathon.com/transport

ΕΚΕΦΕ «Δημοκριτος»

Επιστημονικό συνέδριο

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» το Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία. Bασικός στόχος είναι το Φόρουμ να καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης των Ελλήνων επιστημόνων της Διασποράς και του εσωτερικού, καθώς και η ανάπτυξη δικτύου αμφίδρομων συνεργασιών, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα. Μέσα από αυτή την προσπάθεια δικτύωσης με διακεκριμένους Ελληνες και ξένους επιστήμονες της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, ο «Δημόκριτος» επιδιώκει να συμβάλει στο να συναφθούν συνεργασίες για την υποβολή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, να θεσπισθούν κοινά προγράμματα εκπόνησης διδακτορικών, και να διευκολυνθεί η διαδικασία μετατροπής πρωτοποριακών ερευνητικών αποτελεσμάτων σε διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα. Το συνέδριο θα διαρκέσει πέντε μέρες και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου», υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ.

​​ΠΟΥ: ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

ΠΟΤΕ: 29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου

www.demokritos.gr

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

«Καλοκαίρι στο φως»

Συνεχίζονται στο Ιδρυμα Ευγενίδου τα Διαδραστικά Διήμερα με τίτλο «Καλοκαίρι στο Φως» και αντικείμενο τα οπτικά φαινόμενα. Τα διήμερα απευθύνονται σε μαθητές Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και A΄ Γυμνασίου, ενώ γι’ αυτά έχουν προγραμματισθεί πειράματα που θα βοηθήσουν τα παιδιά να «γνωρίσουν» αρκετές ιδιότητες του φωτός, όπως την ανάκλαση και τη διάθλαση. Η ενότητα είναι αφιερωμένη στην ανακήρυξη του 2015 ως Διεθνούς Ετους Φωτός, ενώ περιλαμβάνει επίσης και δραστηριότητες στο εργαστήριο Utech Lab του Ευγενιδείου. Το κόστος ανά παιδί είναι 20 ευρώ. Για τη συμμετοχή στα Διαδραστικά Διήμερα, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 9469681 ή στο e-mail: [email protected].

​​ΠΟΥ: Ευγενίδειο Ιδρυμα

ΠΟΤΕ: 29 – 30 Ιουνίου, 2 – 3, 6 – 7, 9 – 10 Ιουλίου

www.eugenfound.edu.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή