Στο μικροσκόπιο ερευνητών ο έρωτας

Στο μικροσκόπιο ερευνητών ο έρωτας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο έρωτας μπορεί να είναι μυστήριο συναίσθημα, αλλά μάλλον δεν πρόκειται για παιχνίδι της μοίρας. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι ορμόνες, τα ενδιαφέροντα, αλλά και η ανατροφή, όλα συμβάλλουν στον καθορισμό του ποιου ερωτευόμαστε και βέβαια του ποιος θα μας ερωτευθεί. Ο/η σύντροφός μας διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διατήρησή μας σε καλή υγεία, στην ευτυχία μας, ακόμα και στις ευκαιρίες που θα έχουμε στη σταδιοδρομία μας. Τι, όμως, είναι εκείνο που κάνει την καρδιά να ριγήσει από έρωτα;

Αυτό που απορρίπτεται είναι η θεωρία ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Οι σύντροφοι που έχουν μεγάλες ομοιότητες στην προσωπικότητα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βλέπουν την καθημερινότητα από την ίδια οπτική γωνία και αυτό μας επιτρέπει να καταλάβουμε περισσότερο το έτερό μας ήμισυ. Την ίδια στιγμή, η γλώσσα του σώματος διαδραματίζει ρόλο στον έρωτα, καθώς ο τρόπος με τον οποίο κινούμε τα χέρια, κρατώντας το σώμα μας ανοιχτό, δείχνει ότι είμαστε έτοιμοι για μια πιθανή νέα σχέση, κάτι που συχνά δρα σαν καταλύτης. Ακόμα και η θερμοκρασία των χεριών φαίνεται ότι διαδραματίζει ρόλο, καθώς για τον εγκέφαλό μας όποιος έχει ζεστά χέρια έχει και θερμή προσωπικότητα. Επίσης, πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε ότι οι γυναίκες θεωρούσαν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που φωτογραφίζονταν μαζί με το κατοικίδιό τους, ενώ ερευνητική ομάδα από τη Σλοβακία διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα ήταν πιο επιτυχημένες στην επιλογή συντρόφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή