Νέες υποτροφίες στο Κολλέγιο Ανατόλια για τη χρονιά 2016-2017

Νέες υποτροφίες στο Κολλέγιο Ανατόλια για τη χρονιά 2016-2017

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα και στην αποστολή του να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε μαθητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα, το Κολλέγιο Ανατόλια διευρύνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών του προσφέροντας νέες υποτροφίες για μαθητές που θα εισαχθούν:

στην Α΄ Γυμνασίου

• στην Α Λυκείου και

• στο τμήμα ΙΒ Diploma

Σήμερα σχεδόν το 20% του μαθητικού σώματος του Κολλεγίου Ανατόλια λαμβάνει υποτροφία από 100% ως 25% του ποσού των διδάκτρων. Οι υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς το σχολείο από ιδιώτες και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Έως σήμερα μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες με κριτήρια που αξιολογούν την οικονομική κατάσταση του μαθητή και την επίδοσή του.

Υποτροφίες διδάκτρων στο Γυμνάσιο

Οι υποτροφίες χορηγούνται έπειτα από γραπτή δοκιμασία σε γνώσεις Ελληνικών, Μαθηματικών και Αγγλικών του Δημοτικού σχολείου. Η δοκιμασία είναι κοινή για όλους τους μαθητές είτε εξαρτούν τη φοίτησή τους στο Κολλέγιο Ανατόλια από κάποια υποτροφία είτε όχι.

Για την επόμενη σχολική χρονιά θα απονεμηθούν:

• Τουλάχιστον δύο (2) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 100%

• Τουλάχιστον τρεις (3) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 75%

• Τουλάχιστον επτά (7) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 50%

• Τουλάχιστον εννέα (9) υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 25%

Για την απονομή των παραπάνω υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη και εισοδηματικά κριτήρια.

• Δέκα (10) τιμητικές υποτροφίες διδάκτρων σε ποσοστό 10%.

Οι δέκα πρώτοι σε βαθμολογία στη γραπτή δοκιμασία δικαιούνται τιμητική υποτροφία 10% ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος.

Οι υποτροφίες καλύπτουν και τα έξι χρόνια φοίτησης εφόσον η επίδοση στα μαθήματα παραμένει υψηλή, η διαγωγή κοσμιότατη και η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν παρουσιάζει σημαντική αλλαγή.

Οι εξετάσεις εισαγωγής/ υποτροφιών διδάκτρων για την Α΄ τάξη του Γυμνασίου θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια τo Σάββατο 14 Μαΐου 2015.

Υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων με διαμονή στο οικοτροφείο για μαθητές από το νομό Λέσβου, τους νομούς Ξάνθης/Ροδόπης και από την πόλη της Σιάτιστας

Το Κολλέγιο Ανατόλια δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες του νομού Λέσβου να διεκδικήσουν δύο (2) προσφερόμενες υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων – με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες απευθύνονται σε παιδιά που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2016- 2017 στην Α΄ τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ τάξη του Λυκείου, και στη Β΄ τάξη του Λυκείου για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου/ IB Diploma Program που οδηγεί στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι υποτροφίες προσφέρονται από το κληροδότημα Δημοσθένη Ραπτέλλη. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη Μυτιλήνη στις 11 Ιουνίου 2016.

Επιπλέον θα προσφερθούν δύο (2) υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων σε τελειόφοιτο μαθητές ή μαθήτριες της 6ης Δημοτικού των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

Οι υποτροφίες προορίζονται για μαθητές που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2016- 2017 στην Α΄ τάξη Γυμνασίου.

Οι εξετάσεις θα γίνουν στην Ξάνθη το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016.

Για την απονομή των παραπάνω υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη και εισοδηματικά κριτήρια.

Το Κολλέγιο Ανατόλια δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες της πόλης της Σιάτιστας να διεκδικήσουν μία (1) υποτροφία διδάκτρων και τροφείων – με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια. Η υποτροφία απευθύνεται σε παιδιά που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2016- 2017 στην Α΄ τάξη Γυμνασίου.

Η υποτροφία προσφέρεται από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη Σιάτιστα στις 11 Ιουνίου 2016.

Υποτροφίες για την Α΄ Λυκείου

Μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2016-17 μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες που καλύπτουν ως το 50% του κόστους των διδάκτρων φοίτησης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές που έχουν άριστα ως τελικό βαθμό στην Γ Γυμνασίου (Γ.Μ.Ο. >18,5). Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου στις 23 και 24 Ιουνίου 2016 στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών, [email protected], 2310 398203

(κα Κορίνα Θεοδωρίδου), 8.15 – 15.00.

Υποτροφίες για το Διεθνές Απολυτήριο/ IB Diploma Program

Το Κολλέγιο Ανατόλια προσφέρει υποτροφίες για τους μαθητές και μαθήτριες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου/ IB Diploma Program που οδηγεί στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού, και τη χρονιά 2016- 2017 θα φοιτήσουν στη Β΄ τάξη του Λυκείου.

Για το IB του Κολλεγίου Ανατόλια προσφέρονται δύο ειδών υποτροφίες:

Υποτροφίες που καλύπτουν από 25% έως και 100% των ετήσιων διδάκτρων του προγράμματος και εξαρτώνται από οικονομικά καθώς και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Τιμητικές υποτροφίες σε ποσοστό 10% των ετήσιων διδάκτρων ως αναγνώριση και επιβράβευση των ακαδημαϊκών επιδόσεων και των δυνατοτήτων του μαθητή ή μαθήτριας.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 14 Μαΐου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Ι.Β. του Κολλεγίου Ανατόλια στο τηλ. 2310 398296.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή