«Το σύμπαν στα χέρια σας», του δρος Κριστόφ Γκαλφάρ, στο Ιδρυμα Ευγενίδου

«Το σύμπαν στα χέρια σας», του δρος Κριστόφ Γκαλφάρ, στο Ιδρυμα Ευγενίδου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, το Ιδρυμα Ευγενίδου και οι Εκδόσεις Καλέντη διοργανώνουν αύριο το βράδυ, στις 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου εκδήλωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον για όσους ενδιαφέρονται για την κβαντοφυσική, τις μαύρες τρύπες, τη θεωρία των χορδών και όλα τα εξωτικά στοιχεία του κόσμου που μας περιβάλλει: ο αστροφυσικός και βραβευμένος εκλαϊκευτής δρ Κριστόφ Γκαλφάρ (μαθητής του Στίβεν Χόκινγκ) θα παρουσιάσει το βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καλέντη, με τίτλο «Το σύμπαν στα χέρια σας». Το βιβλίο κυκλοφορεί, επίσης, στις χώρες: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν, Κορέα, Βραζιλία και έχει γίνει ήδη best seller. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην πρόσφατη σπουδαία ανακάλυψη σχετικά με τον εντοπισμό βαρυτικών κυμάτων, που ανοίγει νέους ορίζοντες στη μελέτη αυτού που οι αγγλόφωνοι ονομάζουν The Cosmos. Το κοινό θα έχει ακόμα την ευκαιρία να παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων, μια ενδιαφέρουσα επισκόπηση των μεγάλων ανακαλύψεων του 20ού και του 21ου αιώνα στον τομέα της κοσμολογίας, της αστροφυσικής και της αστρονομίας.

Τον συγγραφέα θα προλογίσει ο δρ Γιάννης Νταλιάνης, ερευνητικός συνεργάτης της Ομάδας Θεωρητικής Φυσικής στον Τομέα Φυσικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών  Επιστημών  του ΕΜΠ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης. Εχει προβλεφθεί  παράλληλη διερμηνεία από και προς τα ελληνικά και αγγλικά,  καθώς και διερμηνεία στην ελληνική  νοηματική  γλώσσα. Η  είσοδος είναι ελεύθερη  αλλά  απαραίτητη  είναι  η  κράτηση  θέσης  στα τηλέφωνα 210-94.69.631 και 632.

Ιδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή