Ο εξομοιωτής μωρών δεν φόβισε τα νέα κορίτσια

Ο εξομοιωτής μωρών δεν φόβισε τα νέα κορίτσια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΕΡΑ. Την αποτυχία προγραμμάτων πρόληψης της εγκυμοσύνης, στα οποία έφηβα κορίτσια πρέπει να μάθουν να περιποιούνται διαδραστικές κούκλες μωρών, διαπιστώνει μεγάλη έρευνα στην Αυστραλία. Η μελέτη του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας αναφέρει ότι κορίτσια, τα οποία έχουν περάσει από προγράμματα με διαδραστικές κούκλες-μωρά, σχεδιασμένα ώστε να τους μάθουν τις δυσκολίες της μητρότητας, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι ή να υποβληθούν σε άμβλωση.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν κορίτσια σε 57 σχολεία της Δυτικής Αυστραλίας από την ηλικία των 13 και 15 ετών έως και τα είκοσί τους χρόνια. Μεταξύ των 2.800 κοριτσιών, που συμμετείχαν στην έρευνα από το 2003 έως και το 2006, τα 1.200 από αυτά επελέγησαν τυχαία για συμμετοχή σε προγράμματα «προσομοίωσης λοχείας», για τα οποία έλαβαν διαδραστικά, ηλεκτρονικά μωρά. Τα υπόλοιπα κορίτσια παρακολούθησαν συμβατικά σχολικά προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης της εγκυμοσύνης.

Η μελέτη έδειξε ότι το 8% των κοριτσιών του προγράμματος προσομοίωσης είχε γεννήσει τουλάχιστον μία φορά μέχρι το 20ό έτος της ηλικίας του, ενώ μόλις το 4% όσων παρακολούθησαν το συμβατικό ενημερωτικό πρόγραμμα είχε τεκνοποιήσει. Αντίστοιχα, ποσοστό 9% όσων κοριτσιών είχαν φροντίσει ηλεκτρονικό μωρό είχαν υποβληθεί σε άμβλωση, έναντι ποσοστού 6% όσων είχαν παρακολουθήσει το συμβατικό πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα προσομοίωσης τα κορίτσια οφείλουν να φροντίσουν ηλεκτρονικό μωρό, το οποίο πεινάει, ζητεί αγκαλιά, πρέπει να αλλαχθεί και να παίξει με την εικονική του μητέρα.

«Είναι σαφές ότι το πρόγραμμα προσομοίωσης δεν λειτουργεί», είπε η επικεφαλής της έρευνας, δρ Σάλι Μπρίνκμαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή