Ιταλός γιατρός σχεδιάζει μεταμόσχευση κεφαλής

Ιταλός γιατρός σχεδιάζει μεταμόσχευση κεφαλής

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας άκρως αμφιλεγόμενος νευροχειρουργός, ο Ιταλός δρ Σέρτζιο Καναβέρο, ο οποίος επιθυμεί να πραγματοποιήσει μέσα στην επόμενη χρονιά μεταμόσχευση ολόκληρου ανθρώπινου κεφαλιού, υποστηρίζει ότι το εγχείρημα καθίσταται εφικτό μετά την πραγματοποίηση τριών ερευνών σε ζώα.

Οι τρεις νέες μελέτες οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Surgical Neurology International υποδεικνύουν ότι είναι δυνατό να επιλυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί: την επανένωση του νωτιαίου μυελού. Οι επικριτές του δρος Καναβέρο, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι τρεις μελέτες είναι ανεπαρκείς και δεν περιλαμβάνουν ικανό πλήθος στοιχείων που να δικαιολογεί την πραγματοποίηση πειραμάτων και σε ανθρώπους.

Η επιστημονική ομάδα από τη Νότια Κορέα που πραγματοποίησε τα πειράματα υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα κατάφερε να αποδείξει ότι ένα χημικό διάλυμα, το οποίο εγχύεται στον νωτιαίο μυελό, μπορεί να βοηθήσει τους κομμένους νευρώνες να επανασυνδεθούν κάνοντας παράλυτα ζώα να περπατήσουν. Πάντως, επιστήμονες που ειδικεύονται στους σχετικούς τομείς, επισημαίνουν ότι τα πειραματόζωα που έλαβαν μέρος στα πειράματα δεν ήταν αρκετά, ώστε να πείσουν τους ειδικούς για την ορθότητα της προσέγγισης των Νοτιοκορεατών, ενώ επισημαίνουν ότι τα τραύματα που υπέστησαν τα ζώα προτού μπορέσουν να περπατήσουν ξανά με τη «νοτιοκορεατική μέθοδο» δεν έχουν περιγραφεί ικανοποιητικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή