Γυναικείο «Βιάγκρα» δοκιμάστηκε επιτυχώς

Γυναικείο «Βιάγκρα» δοκιμάστηκε επιτυχώς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο πειραματικό φάρμακο υπό την ονομασία bremelanotide, σκοπός του οποίου είναι η τόνωση της σεξουαλικής διάθεσης των γυναικών, δοκιμάστηκε με επιτυχία και το μόνο που μένει είναι η έγκρισή του από την αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πίσω από το συγκεκριμένο φάρμακο βρίσκεται η εταιρεία Palatin Technologies, η οποία στην τελική φάση των δοκιμών χορήγησε το φάρμακο σε περισσότερες από 1.200 γυναίκες που είχαν διαγνωσθεί με μειωμένη σεξουαλική διάθεση. Οι γυναίκες που έπαιρναν το φάρμακο τακτικά επί έξι μήνες, είδαν σημαντικές αλλαγές στη σεξουαλική τους διάθεση και ανέφεραν ως πιο συχνή παρενέργεια τη μέτριας έντασης ναυτία. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Αναπαραγωγικής Βιολογίας Σέριλ Κίνγκσμπεργκ του πανεπιστημίου Case Western Reserve του Οχάιο, η οποία εργάστηκε ως ερευνήτρια για τη δημιουργία του φαρμάκου, το φάρμακο λειτούργησε και ως αγχολυτικό για τις γυναίκες, καθώς η μειωμένη λίμπιντο συχνά επηρεάζει αρνητικά τις διαπροσωπικές σχέσεις, την ποιότητα ζωής και την αυτοπεποίθηση των γυναικών.

Παρότι πολλοί αποκαλούν τα φάρμακα σαν το παραπάνω «γυναικεία Βιάγκρα», το συγκεκριμένο δεν χορηγείται ως χάπι αλλά υποδορίως. Η χορήγησή του δεν χρειάζεται να γίνεται καθημερινά, αλλά μόνο λίγη ώρα πριν από τη σεξουαλική επαφή.

Εφόσον το φάρμακο εγκριθεί και κυκλοφορήσει, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ανταγωνισμός με το αντίστοιχο Addyi της Valean Pharmaceuticals International, το οποίο μέχρι τώρα φαίνεται να μην «προχωράει» ιδιαίτερα στην αγορά, λόγω των προειδοποιήσεων που φέρει η συσκευασία του περί πρόκλησης λιποθυμιών και υπερβολικά χαμηλής αρτηριακής πίεσης, καθώς και το ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται μαζί με αλκοόλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή