Σήμερα η εκτόξευση του ισχυρότερου πυραύλου στον Αρη (Βίντεο)

Σήμερα η εκτόξευση του ισχυρότερου πυραύλου στον Αρη (Βίντεο)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την εξερεύνηση του διαστήματος καθώς σε λίγες ώρες ο ισχυρότερος πύραυλος «Falcon Heavy» ετοιμάζεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι. Προορισμός του, ο πλανήτης Άρης.

Ο πύραυλος έχει ύψος 70 μέτρα και 27 κινητήρες και θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τον Άρη για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Επίσης θα μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 63.800 κιλά σε μια τροχιά γύρω από την Γη και 16.800 κιλά στον Κόκκινο Πλανήτη, σύμφωνα με την εταιρεία SpaceX, του Έλον Μασκ.

Παρότι είναι συνήθως αισιόδοξος στις προβλέψεις του, ο 47χρονος Έλον Μασκ αυτή τη φορά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποτύχει το εγχείρημα καθώς υπάρχει πιθανότητα ο πύραυλος να εκραγεί – κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί υπό τη μουσική υπόκρουση του Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι.

To παράθυρο εκτόξευσης του Falcon Heavy ανοίγει στις 20:30 ώρα Ελλάδος. Μετά την εκτόξευση θα βρεθεί για έξι ώρες σε τροχιά για να αποδείξει πως μπορεί να παραδώσει ένα φορτίο. Όταν το Falcon Heavy προσεγγίσει τον Άρη, θα απελευθερώσει το «Tesla Roadster» με μία «κούκλα» ντυμένη με στολή αστροναύτη στη θέση του οδηγού, σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη, ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση να πάει κάτι στραβά και να καταλήξει στην επιφάνεια του πλανήτη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή