Τεχνητή νοημοσύνη και καινοτομία

Τεχνητή νοημοσύνη και καινοτομία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τεχνητή νοημοσύνη είναι στο επίκεντρο της 10ης βραδιάς του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί» στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Eξι επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τη Γαλλία που πρωτοπορούν στον τομέα θα συζητήσουν με το κοινό για τις προκλήσεις που συνοδεύουν τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται σε αυτό το πεδίο.

Στην αυλή του ινστιτούτου θα παρουσιαστεί ένα ντέμο ρομποτικής στις 6.30 μ.μ. και έπειτα, στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, η Μαριολέν Γκροντέν, διευθύνουσα σύμβουλος του γαλλικού Jam, θα μιλήσει για το πρώτο γαλλικό chatbot που αριθμεί σχεδόν 400.000 χρήστες. Μέσα από εφαρμογές όπως το Messenger, το Jam βρίσκει τοποθεσίες, έξυπνες λύσεις, νέες ιδέες, πληροφορίες κ.λπ. στους χρήστες του, χάρη σε μια εξατομικευμένη συζήτηση.

Ο Γιώργος Καραμανώλης, συνιδρυτής του Botakis, ενός ελληνικού chatbot που επιτρέπει «συνομιλία» με το ρομπότ, βοηθάει να κάνουμε κράτηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, να παραγγείλουμε φαγητό, να αγοράσουμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια κ.λπ., θα μιλήσει για τη χρήση της νέας τεχνολογίας από τον Δήμο Πλατανιά, που την υιοθέτησε για να διευκολύνει τις διοικητικές συναλλαγές των κατοίκων του.

Ο Μπενουά Πραλί θα μιλήσει για την Domoscio, μια βραβευμένη επιχείρηση που ειδικεύεται στην εκμάθηση της τεχνητής νοημοσύνης, με παρουσία εκτός της Γαλλίας στην Ισπανία και την Αγγλία. Η Ολγα Λαμπουτίν θα παρουσιάσει το βραχιόλι «Feel», μια συσκευή που «αναγνωρίζει» τη συναισθηματική μας κατάσταση και προσφέρει συμβουλές ανάτασης, εφόσον ανιχνεύσει κατάθλιψη και άγχος.

Ο Σπύρος Ράπτης, συνιδρυτής της Innoetics, θα μιλήσει για τις τεχνολογίες φωνής και την τεχνολογία μετατροπής του γραπτού κειμένου σε φωνή και το αντίστροφο, κάτι που ανέπτυξε η εταιρεία του και θα χρησιμοποιήσει η Samsung για να ανταγωνιστεί τους φωνητικούς βοηθούς των υπόλοιπων κολοσσών της κινητής τηλεφωνίας. Τέλος, ο Πιερ Μπορό θα περιγράψει την AIVA, την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που δημιούργησε ένα ολόκληρο νέο μουσικό άλμπουμ μελετώντας τις παρτιτούρες κλασικών συνθετών.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης γίνεται από τον Mikeius, έναν από τους πιο γνωστούς Ελληνες YouTubers.

​​«Τεχνητές Νοημοσύνες», Πέμπτη 7 Ιουνίου, 6.30 μ.μ., Γαλλικό Ινστιτούτο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή