Γίνε όμορφη με μια σπιτική μάσκα μπανάνας πριν τις γιορτές

Γίνε όμορφη με μια σπιτική μάσκα μπανάνας πριν τις γιορτές

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μπανάνα έχει τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για το δέρμα. Περιέχει σημαντικές ποσότητες σε βιταμίνης C και Β6 η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση στην ακεραιότητα και στην ελαστικότητα του δέρματος. Η μεγάλη ποσότητα των αντιοξειδωτικών και του μαγγανίου που υπάρχουν στη μπανάνα προστατεύουν το σώμα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος. Περίπου 75 τοις εκατό περιέχει νερό. Έτσι, βοηθά να ενυδατώσει το δέρμα σας και να αποτρέπει από το στέγνωμα και το ξεφλούδισμα.

Για ενυδάτωση

Η μπανάνα είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα για το δέρμα σας. Η βιταμίνη Α που υπάρχει επαναφέρει την χαμένη υγρασία και επανορθώνει το κατεστραμμένο, θαμπό και ξηρό δέρμα. Για να ενυδατώσετε άμεσα το ξηρό και θαμπό δέρμα, πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα καιεφαρμόστε την σαν μάσκα στο πρόσωπό σας. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Αφήστε το στο δέρμα σας για 20-25 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Θα νιώσετε αμέσως το δέρμα σας πιο απαλό. Εάν έχετε εξαιρετικά ξηρό και λεπιοειδές δέρμα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μέλι σε αυτή τη μάσκα προσώπου.

Μια άλλη εύκολη μάσκα προσώπου για το ενυδατωμένο δέρμα είναι και η παρακάτω:

Ανακατέψτε μια μισή ώριμη μπανάνα με 1 κουταλιά της σούπας. γιαούρτι και 1 κουταλάκι του γλυκού Έλαιο βιταμίνης Ε. Απλώστε γενναιόδωρα σε καθαρό πρόσωπο και ξεπλένετε μετά από 30 λεπτά.

Για λάμψη

Η μπανάνα περιέχει γενναιόδωρη ποσότητα της βιταμίνης C σε αυτό που βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής και νεανικής λάμψης της επιδερμίδας.

Για να έχετε αυτήν την φυσική λάμψη στο πρόσωπό σας εφαρμόστε τις δύο παρακάτω συνταγές.

1.Ανακατεύουμε μισή ώριμη μπανάνα με 1 κουταλιά της σούπας από σκόνη σανταλόξυλου /, και ½ κουτ. του μελι. Το εφαρμόζουμε στο δέρμα μας για 20-25 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Αυτή η μάσκα προσώπου είναι ευεργετική για λιπαρό δέρμα. Το σανταλόξυλο βοηθά στον καθαρισμό από το υπερβολικό σμήγμα ενώ η μπανάνα το διατηρεί ενυδατωμένο.

2.Λιώνουμε μια ώριμη μπανάνα και ανακατεύουμε με τον χυμό ενός λεμονιού (περίπου 2-3 ​​κουταλιές της σούπας.). Εφαρμόζουμε για 25 λεπτά. Αυτή η μάσκα είναι γεμάτη από βιταμίνη C, που θα μας απαλλάξει από νωθρότητα και θα βοηθήσει στη μείωση των κηλίδων.

 

Περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή