Run The World (Girls)

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του πληθυσμού και περισσότερο από το 50% των ψήφων. Καιρός να διεκδικήσουμε το 100% των ευκαιριών», γράφει η Beyoncé σε άρθρο της που δημοσιεύται στο The Shriver Report.

«Πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε στον μύθο της ισότητας των φύλων. Η ισότητα δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα. Σήμερα οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το μισό του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ όμως η μέση εργαζόμενη αμείβεται με το 77% των χρημάτων που εισπράτει ένας άντρας για την ίδια εργασία. Ομως, αν οι γυναίκες και οι άντρες δεν αναλάβουν από κοινού δράση, τα πράγματα δεν θα αλλάξουν. Η ισότητα θα έχει επιτευχθεί όταν γυναίκες και άντρες θα απολαμβάνουν τις ίδιες αμοιβές και τον ίδιο σεβασμό».

Μήπως το παραπάνω κείμενο σας θυμίζει κάτι; Τη μαχητική φεμινιστική αρθρογραφία των αρχών της δεκαετίας του '80 ίσως; Πριν σπεύσετε να απαντήσετε, σκεφτείτε! Διότι, η σωστή απάντηση πολλώ απέχει από τις παραπάνω βολιδοσκοπίσεις. Βλέπετε, το εν λόγω άρθρο υπογράφει η γνωστή σε όλους μας Μπιγιονσέ, η οποία στηρίζει το νέο project της Μαρία Σράιβερ, ανηψιάς του Τζον Κένεντι και τέως συζύγου του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, The Shriver Report, μια πλατφόρμα προβληματισμού για τα γυναικεία θέματα. Στο The Shriver Report έχουν επίσης συνεισφέρει άρθρα η Εύα Λονγκόρια -για τις μορφωτικές ευκαιρίας των γυναικών Λατινικής καταγωγής-, η Τζένιφερ Γκάρνερ -για τις δυνατότητες που ανοίγονται στα παιδιά φτωχών οικογενειών- και η Χίλαρι Κλίντον. Για να διαβάσετε ολοκληρωμένο το άρθρο, πηγαίνετε στο  http://shriverreport.org/gender-equality-is-a-myth-beyonce/.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή