ΣΤΙΛ

The bold and the beautiful

karlie-kloss_960
a-model-pres_960
models-prese_960
paris-fashio_960
versace--ru_960

Η διακριτική πολυτέλεια δεν ταιριάζει στον οίκο Versace, ο οποίος παρουσίασε πρώτος τη συλλογή του στην πρεμιέρα της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι και εντυπωσίασε με  δημιουργίες που παραπέμπουν σε  «Χίλιες και μια νύχτες».

Οποιος σχολιάσει -για πολλοστή φορά- ότι οι δημιουργίες του  οίκου Versace δεν διακρίνονται ούτε φέτος για τη φινέτσα και το καλό γούστο τους, προφανώς δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ο οίκος που ίδρυσε πριν από τριάντα πέντε χρόνια ο Τζάνι Βερσάτσε είναι θεμελιωμένος στο τρίγωνο που ορίζουν οι λέξεις σέξ, σκάνδαλο και υπερβολή. Κατ' αυτή την έννοια, η κολεξιόν που παρουσιάστηκε χθες είναι αντιπροσωπευτική όχι μόνο του πνεύματος του ίδρυτή του αλλά και του ταλέντου της διαδόχου του, Ντονατέλα. Και επιπλέον δείχνει σαφώς την κατεύθυνση στην οποία σκοπεύει να κινηθεί εμπορικά το brand τα επόμενα χρόνια. Με άλλα λόγια, την αγορά της Μέσης Ανατολής.
Πολυτελής, δουλεμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια -προσέξτε το κέντημα που θυμίζει τατουάζ-, η κολεξιόν αυτή  συνδυάζει τις παραδοσιακές αρετές της υψηλής ραπτικής με την τόλμη της ποπ κουλτούρας -πολλά από τα look είναι εμπνευσμένα από τη Lady Gaga. Επιπλέον, αποτελεί επίδειξη δύναμης εκ μέρους της Ντονατέλα Βερσάτσε, η οποία, μετά από χρόνια οικονομικής αβεβαιότητας, πέτυχε να βάλει την επιχείρηση σε τροχιά ανάκαμψης. Μάλιστα, ετοιμάζεται να πουλήσει το 20% σε επενδυτές που θα βάλουν τα απαραίτητα κεφάλαια για το άνοιγμα του οίκου σε νέες αγορές.