ΣΤΙΛ

Βιντεοπαιχνίδι με την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga

Βιντεοπαιχνίδι με την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga

Σε βιντεοπαιχνίδι παρουσίασε ο οίκος Balenciaga την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021. Στο «Afterworld: The Age of Tomorrow», οι παίχτες ταξιδεύουν σε έναν μελλοντικό κόσμο που παραπέμπει σε χώρα των θαυμάτων, περνώντας δίπλα από avatar, ντυμένα με κουρελιασμένα τζιν και μπότες θωρακισμένων ιπποτών.   

Ο Demna Gvasalia, ο διευθυντής δημιουργικού στον οίκο, θέλησε να δημιουργήσει κρεασιόν που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύουν το μέλλον του ρούχου. Κρεασιόν στις οποίες «συνυπάρχουν η φύση και η νεότητα», ενδύματα τα οποία μπορούν να βρουν καινούργια χρήση και να διαρκέσουν για πάντα. «Ο κόσμος θα συνεχίσει να φορά ρούχα που αγαπά έως ότου διαλυθούν» είπε, σύμφωνα με το Dezeen, ο Gvasalia. «Το κάνω εγώ ο ίδιος. Γι’ αυτόν τον λόγο, δείχνουν τελείως κατεστραμμένα, φθαρμένα, τσαλακωμένα εκ των προτέρων» συνέχισε.   

Βιντεοπαιχνίδι με την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga-1

Το βιντεοπαιχνίδι είναι δομημένο σε πέντε διαφορετικά επίπεδα ή «ζώνες», τις οποίες διασχίζει ο παίκτης ακολουθώντας προκαθορισμένη διαδρομή που σηματοδοτούν φωτεινά βέλη. Η διαδρομή ξεκινά σε μια μπουτίκ Balenciaga και, ακολούθως, ο παίκτης εξέρχεται σε δρόμο της πόλης και ανεβαίνει σε λεωφορείο το οποίο απογειώνεται και «εξαερώνεται».

Μεταφέρεται ο παίκτης σε ένα άλλο αστικό περιβάλλον όπου το παιχνίδι τον κατευθύνει ανάμεσα από μια σειρά εγκατελελειμμένων τσιμεντένιων κτηρίων προς το άνοιγμα ενός σκοτεινού δάσους. Ένα λευκός κούνελος τον οδηγεί, μέσα από το δάσος, σε ένα «μυστικό άγριο πάρτι».

Βιντεοπαιχνίδι με την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga-2

Αφήνοντας πίσω το δάσος, ο παίκτης ανεβαίνει βαθμίδες μέσα από φιδογυριστές σπηλιές στην κορυφή ενός βραχώδους γκρεμού, όπου ένα avatar με πανοπλία μεσαιωνικού ιππότη ανασύρει από μια πέτρα ένα μπηγμένο σε αυτήν σπαθί (όπως ο νεαρός Αρθούρος το Εξκάλιμπερ).

Η όψη του βράχου εκρήγνυται, αποκαλύπτοντας άνοιγμα σε ένα βουνό με κόκκινα βράχια, στο οποίο άνοιγμα κατευθύνεται ο παίκτης και «βαδίζει» έως ότου συναντήσει ένα ηλιοβασίλεμα. Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνεται το βιντεοπαιχνίδι.

Μια μαύρη οθόνη με ένα παλλόμενο κύκλο στο κέντρο εμφανίζεται εκεί που συνήθως εμφανίζονται τα credits και στον κύκλο οι λέξεις «breathe» και «hold» ενθαρρύνουν τους παίκτες να συμμετάσχουν σε μια άσκηση αναπνοών που παραπέμπει σε διαλογισμό.

Βιντεοπαιχνίδι με την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga-3

Αντί παρουσίας σε ένα παραδοσιακό show με ντεφιλέ, μια επιλεγμένη ομάδα προσώπων προσκλήθηκε αρχικά να παίξει, μέσω ακουστικών εικονικής πραγματικότητας, το βιντεοπαιχνίδι, το οποίο τώρα μπορεί να παίξουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στον σύνδεσμο

Σε αυτό το βιντεοπαιχνίδι ο οίκος παρουσίασε την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021, η οποία έχει επίσης την επωνυμία «Afterworld: The Age of Tomorrow» (τα avatar είναι ντυμένα με κρεασιόν από την τελευταία κολεξιόν).

Ο Balenciaga δεν είναι ο πρώτος οίκος που δημιούργησε βιντεοπαιχνίδι για να παρουσιάσει τις κρεασιόν του. Πέρυσι, ο Louis Vuitton προσέφερε το «Endless Runner», ένα βιντεοπαιχνίδι στο στυλ της δεκαετίας του 1980, εμπνευσμένο από το show του Virgil Abloh, Φθινόπωρο-Χειμώνας 2019 για τον οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ