Την γκαρνταρόμπα του Damien Hirst δημοπράτησε ο Virgil Abloh

Την γκαρνταρόμπα του Damien Hirst δημοπράτησε ο Virgil Abloh

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2020, από το Λονδίνο ο Damien Hirst και από το Λος Άντζελες ο σχεδιαστής μόδας Tetsuzo Okubo δημιούργησαν μια σειρά ρούχων για τον Βρετανό καλλιτέχνη. Αυτή την εκκεντρική γκαρνταρόμπα του Hirst έθεσε σε δημοπρασία στην πλατφόρμα του, «Canary Yellow» ο Virgil Abloh.

Η σειρά κρεασιόν ακούει στο όνομα «Beverly Hirst Recycler», επωνυμία που είναι ευθεία αναφορά στη φίρμα του Okubo, «Beverly Hills Recycler». Τζάκετ μοτοσικλετιστή, πουκάμισo, πουλόβερ, σακάκι, διακοσμημένα με κλασική Hirst εικονογραφία (κρανία και χάπια σε κάψουλα) και στα οποία παρενέβαινε ο Okubo με τα σήματα κατατεθέν του (σλόγκαν αισιοδοξίας και «χαμογελάκια»).

Το όλο πρότζεκτ ήταν η πεμπτουσία της δημιουργίας σε καιρούς κοινωνικής απόστασης, λόγω πανδημίας: ο Βρετανός καλλιτέχνης έστελνε ταχυδρομικώς στον Okubo τα ρούχα και συμφωνούσαν για τις παρεμβάσεις του δεύτερου. Βεβαίως, πολλά από αυτά που δημοπράτησε ο Abloh είχαν πάνω τους κηλίδες χρώματος, μιας και ο Hirst τα φορούσε στο στούντιο του ενόσω ήταν σε δημιουργικό οίστρο.

«Αυτό που ο Damien και ο Tetsu έχουν κάνει είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό των τελευταίων δώδεκα μηνών» είπε ο Abloh στο L’Officiel. «Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει η συνεργασία και η δημιουργία επειδή είπαν στον κόσμο να κάνει παύση. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι είναι ακριβώς το αντίθετο. Αυτή η περίοδος μας υποχρέωσε να επαναξιολογήσουμε τις γνωριμίες μας και να δουλέψουμε πιο πολύ για να φτιάξουμε σχέσεις, ενώ μας έδινε τον χρόνο να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας και να βρούμε νέα άτομα της ίδιας πάστας μ’ εμάς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή