Νέα Υόρκη: Το Met Gala επέστρεψε λαμπερό μετά 2,5 χρόνια (εικόνες)

Νέα Υόρκη: Το Met Gala επέστρεψε λαμπερό μετά 2,5 χρόνια (εικόνες)

Την παράσταση έκλεψε η τραγουδίστρια και συμπαρουσιάστρια της βραδιάς, Μπίλι Άϊλις

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άφωνους άφησαν τους παρισταμένους πολλά νέα σύνολα που παρουσιάστηκαν στο Met Gala το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, στην κορυφαία γιορτή της μόδας, που επέστρεψε ύστερα από σχεδόν δυόμισι χρόνια.

Νέα Υόρκη: Το Met Gala επέστρεψε λαμπερό μετά 2,5 χρόνια (εικόνες)-1
Διαχρονικά η Τζένιφερ Λόπεζ μαγνητίζει τα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων (φωτ.: Reuters/Mario Anzuoni)

Η βραδιά που πολλοί αποκαλούν «η μεγαλύτερη βραδιά» για τη μόδα ετησίως («fashion’s biggest night out»), μπορεί να άργησε φέτος αλλά ικανοποίησε απολύτως όσους είχαν την τύχη να φορέσουν τα (πολύ) καλά τους και να παραστούν στην παρέλαση κάποιων από τις κορυφαίες φετινές δημιουργίες.

Νέα Υόρκη: Το Met Gala επέστρεψε λαμπερό μετά 2,5 χρόνια (εικόνες)-2

Κάθε χρόνο το Met Gala λαμβάνει χώρα την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, αλλά λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας την άνοιξη στη Νέα Υόρκη το φετινό ντεφιλέ κορυφής διοργανώθηκε στη δεύτερη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, για να μη συμπέσει και με το τουρνουά Όπεν τένις της Νέας Υόρκης, που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο βράδυ.

Το 2020 το Met Gala δεν είχε διεξαχθεί καθόλου εξαιτίας του κορωνοϊού.

Νέα Υόρκη: Το Met Gala επέστρεψε λαμπερό μετά 2,5 χρόνια (εικόνες)-3

Το θέμα των φετινών εμφανίσεων ήταν: «Στην Αμερική: Το Ευρετήριο της Μόδας», με τα φορέματα να εμπνέονται από οτιδήποτε αμερικανικό, από τις ταινίες Μάτριξ έως το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Διαβάστε ακόμη:

Η τραγουδίστρια Μπίλι Άϊλις, που ήταν από τους οικοδεσπότες της βραδιάς, έκλεψε κατά πολλούς την παράσταση με την εμφάνισή της που προκάλεσε συγκρίσεις με τη Μέριλιν Μονρόε.

Νέα Υόρκη: Το Met Gala επέστρεψε λαμπερό μετά 2,5 χρόνια (εικόνες)-4
Η εκκεντρική Μπίλι Άϊλις έκανε ό,τι μπορούσε για να θυμίσει Μέριλιν Μονρόε (φωτ.: ΕΡΑ/Justin Lane).

Το ετήσιο γκαλά καθιερώθηκε για την ενίσχυση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Νέα Υόρκη: Το Met Gala επέστρεψε λαμπερό μετά 2,5 χρόνια (εικόνες)-5
Η διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα τράβηξε την προσοχή περισσότερο για τα κοσμήματά της παρά για το κατάμαυρο φόρεμά της (φωτ. Reuters/Andrew Kelly).

Δεν έλειψαν πάντως και τα παρατράγουδα, με διαμαρτυρίες εκτός του κτιρίου, και με την αστυνομία να προβαίνει σε προσαγωγές, όχι λόγω χαμηλής ποιότητας ντυσίματος. Η εικόνα μεταξύ άλλων κι ενός Αφροαμερικανού που προσάγεται με αίματα στο πρόσωπο δείχνει τις αντιθέσεις της αμερικανικής πραγματικότητας.

Νέα Υόρκη: Το Met Gala επέστρεψε λαμπερό μετά 2,5 χρόνια (εικόνες)-6

Πηγή: Vogue, BBC, The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή