Virgil Abloh: Τα 25 εκατ. δολάρια άγγιξαν 200 sneakers του σχεδιαστή σε δημοπρασία

Virgil Abloh: Τα 25 εκατ. δολάρια άγγιξαν 200 sneakers του σχεδιαστή σε δημοπρασία

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s έχει πουλήσει 200 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που σχεδίασε ο Virgil Abloh για το συνολικό ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s έχει πουλήσει 200 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που σχεδίασε ο Virgil Abloh για το συνολικό ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων – περισσότερο από οκτώ φορές την αρχική εκτίμηση των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε για ένα από τα ζευγάρια ήταν πάνω από 350.000 δολάρια -μέγεθος 5- κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικής δημοπρασίας, όπως ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Η αρχική προσφορά ξεκίνησε στα 2.000 δολάρια ανά ζευγάρι και οι εκτιμήσεις του οίκου ήταν μεταξύ 5.000 με 15.000 δολαρίων το καθένα. Τελικά τα αθλητικά παπούτσια, τα οποία είναι σε μεγέθη από πέντε έως 18, ξεπέρασαν κατά μέσο όρο τα 100.000 δολάρια ανά ζευγάρι, ενώ τα φθηνότερα πωλήθηκαν περίπου στα 75.000 δολάρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Τα εμβληματικά αθλητικά παπούτσια κατασκευασμένα από δέρμα μοσχαριού, δημιουργήθηκαν αρχικά για την ανδρική συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2022 της Louis Vuitton, της οποίας ο Abloh ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής. Ο πολυτάλαντος σχεδιαστής πέθανε τον Νοέμβριο σε ηλικία 41 ετών μετά από μία σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου.

Στενός συνεργάτης του Κάνιε Γουέστ, ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός επικεφαλής σχεδιαστής των ανδρικών ενδυμάτων του κορυφαίου γαλλικού οίκου μόδας.

Τα sneakers, διαθέτουν την εκτύπωση «Louis Vuitton Air» στη γλώσσα, το «Air» στη γραμματοσειρά Helvetica που χρησιμοποιεί ο Abloh στη σόλα και τα κλασικά μοτίβα του οίκου στο επάνω μέρος. Ο Abloh σχεδίασε αυτά τα ζεύγη για την 40ή επέτειο του Nike Air Force 1.

Σε δήλωσή του, ο Τσαρλς Φ. Στιούαρτ, διευθύνων σύμβουλος  του Sotheby’s, είπε ότι «η δημοπρασία – ρεκόρ που είχε απαράμιλλη παγκόσμια συμμετοχή,  ήταν η απόδειξη της κληρονομιάς του Abloh ως ένας από τους πιο οραματιστές καλλιτέχνες και σχεδιαστές της γενιάς του. Η επιρροή και η απήχηση είναι ακόμα αισθητή».  

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο Ταμείο Υποτροφιών «The Virgil Abloh “Post-Modern” Scholarship Fund, το οποίο ο Αμερικανός σχεδιαστής είχε δημιούργησε για να ενισχύσει σπουδαστές αφροαμερικανών ή αφρικανικής καταγωγής.

Στη Louis Vuitton, πιστώθηκε ότι έφερε μια νεανική δημογραφική απήχηση στη φίρμα και ότι θόλωσε τα όρια μεταξύ της υψηλής μόδας και του streetwear.

Με πληροφορίες από το CNN, το ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή