Be cool!

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μια έκθεση με τίτλο  «American cool» στο National Portrait Gallery της Ουάσινγκτον μας παρακινεί να ξαναθυμηθούμε τι στ' αλήθεια είναι… cool!

Cool. Μια λέξη ιδιαίτερα δημοφιλής τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Πότε λέμε ότι κάποιος είναι cool; Οταν είναι άνετος. Οταν είναι μέσα στα πράγματα. Οταν δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να είναι κάποιος. Από την άλλη η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον δίνει για τη λέξη cool τον εξής ορισμό: «είναι το κοπλιμέντο το οποίο περιγράφει ένα επαναστατικό προσωπικό στυλ, γοητεία, ένταση και μυστήριο». Μάλιστα στη νέα της έκθεση με τίτλο «American cool» επιχειρεί να παρουσιάσει σύμβολα του cool, όπως ο Ελβις Πρίσλει, ο Στιβ Μακ-Κουίν, η Μαντόνα κ.α. Ολοι δε οι παραπάνω, και πολλοί άλλοι που κρίθηκαν ως κατεξοχήν cool τύποι, παρουσιάζονται μέσα από φωτογραφικά πορτρέτα του Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν και της Ανι Λίμποβιτς. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω αυτή την έκθεση… Αλλά επειδή δεν προβλέπεται να πάω στην Ουάσινγκτον, θα αρκεστώ στο να αγοράσω από το Amazon το ομότιτλο σχετικό λεύκωμα (εκδ. Prestel).

Από τις 7/2 ώς  τις 7/9 στη National Portrait Gallery, www.npg.si.edu.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή