ΣΤΙΛ

Been there, done that

084_960
photo106_960--2

Η Κέλλυ Σταυροπούλου φόρεσε τα πλεκτά δαχτυλίδια της σχεδιάστριας Ζωής Κομπίτση και ενθουσιάστηκε.

Οποιος είναι κάπως ενημερωμένος για την επικαιρότητα της εγχώριας μόδας, σίγουρα κάπου έχει ακούσει το όνομα Ζωή Κομπίτση. Πρόκειται για την δημιουργό αυτών των πολύ χαρακτηριστικών βραχιολιών με το πλεκτό μάτι. Είναι βέβαιο ότι κάπου τα έχει πάρει το μάτι σας αυτά τα βραχιόλια. Ισως το καλοκαίρι σε κάποια βιτρίνα νησιώτικης μπουτίκ ή στο χέρι κάποιας blogger στο instagram ή, απλώς, πάνω σε κάποια φίλη σας… Ειδικά το καλοκαίρι που μας πέρασε, εγώ προσωπικά είδα το βραχιόλι-μάτι της Ζωής Κομπίτση σε εκατοντάδες μαυρισμένα χέρια. Το είδα συνδυασμένο με κομποσκοίνια, χαϊμαλιά, βραχιόλια, ριβιέρες, και φυσικά με… Rolex! Παντού ταίριαζε. Και μια και δεν έγραψα ποτέ ως τώρα κάτι για τη δουλειά της Ζωής Κομπίτση, που κατάφερε να αποδώσει αβίαστα αλλά και με τόσο μεγάλη επιτυχία την μπόχο αισθητική, νομίζω ότι ήρθε η ώρα!

been-there-done-that0
Αφορμή είναι η ολοκαίνουργια συλλογή από δαχτυλίδια πλεγμένα με την ίδια ακριβώς τεχνική που χρησιμοποιεί και για τα βραχιόλια -το μακραμέ. Ειλικρινά, δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ένα πλεκτό δαχτυλίδι μπορεί να είναι τόσο όμορφο… Τα δαχτυλίδια της Ζωής Κομπίτση, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου ακόμη πιο ξεχωριστά από τα δημοφιλη βραχιόλια της, φοριούνται, κατά προτίμηση, διπλά και τριπλά, σε διπλανά δάχτυλα, και στα δύο χέρια. Εγώ δηλαδή τα φόρεσα όλα μαζί για να τα δω και έπειτα να τα φωτογραφίσουμε εδώ στο γραφείο, και αποφάσισα ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φορεθούν. Νομίζω ότι συνδυασμένα όλα μαζί δίνουν χρώμα και χαρακτήρα και εκφράζουν τη νεο-χίπι αισθητική με τον πιο σικ τρόπο. Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα καινούργια σκουλαρίκια της. Είναι κι αυτά πλεκτά, φτιαγμένα στο χέρι και, αν και μπόχο, ταιριάζουν υπέροχα μσε κάθε στυλ.
Αλλωστε εκεί βρίσκεται και η επιτυχία της Ζωής Κομπίτση ως δημιουργού. Της Ζωής Κομπίτση που κατάφερε να χρωματίσει με μποέμ νότες -στυλιστικά έστω- κάθε κοσμοθεωρία, κάθε lifestyle…

been-there-done-that2

Who is who
Η Ζωή Κομπίτση σπούδασε ναυτιλιακά και δούλεψε στον κλάδο της ναυτιλίας για 9 χρόνια. Από χόμπι άρχισε να ασχολείται με τους κόμπους και το πλέξιμο που τελικά κατέληξε να είναι η βασική απασχόληση της. Ο λόγος που σταμάτησε να εργάζεται στη ναυτιλία είναι γιατί ήθελε χρόνο για να μεγαλώσει τα παιδιά της, τρία στον αριθμό!  
Η τεχνική που χρησιμοποιεί για τα κοσμήματά της είναι το μακραμέ. Μόνο που δεν μένει στα έτοιμα, κλασικά μοτίβα, παρά τα εξελίσσει και τα εμπλουτίζει προσθέτοντας ημιπολύτιμες πέτρες.
Το best seller κομμάτι της είναι το κλασικό μαύρο-μπλε μάτι- βραχιόλι σε μαύρο –ασημί-μπρονζέ για τον χειμώνα, ενώ πιστεύει ότι και τα δαχτυλίδια θα αποκτήσουν πολύ γρήγορα το δικό τους κοινό.
Το δικό της αγαπημένο κομμάτι είναι το κρεμαστό τάμα.

Bettina, Αναγνωστοπούλου 29, Κολωνάκι, τηλ. 210  210 339 2094, Feather, Στρατήγη 5, Νέο Ψυχικό, τηλ. 211 214 1727 και Jet Black, Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ.  210 89 40115.

been-there-done-that4