Ο θαυμαστός κόσμος των Dolce & Gabbana

Ο θαυμαστός κόσμος των Dolce & Gabbana

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και η «προϋπηρεσία» τους στην υψηλή ραπτική -alta moda τα ιταλικά- μετράει μόλις τέσσερις σεζόν, οι Dolce & Gabbana έχουν ήδη επιβάλλει το δικό τους στυλ και, το κυριότερο, τους δικούς τους κανόνες σε φίλους και εχθρούς.

Και όταν μιλάμε για φίλους, αναφερόμαστε φυσικά στις πελάτισσες της υψηλής ραπτικής και τους δισεκατομυριούχους συζύγους τους ενώ η μακριά λίστα των εχθρών περιλαμβάνει τους αδιάκριτους δημοσιογράφους, τα celebrities που δεν μπορούν ν' αντισταθούν στον πειρασμό μιας κλεμμένης φωτογραφίας στα social media και, όσον αφορά στους Dolce & Gabbana, τους εφοριακούς.

Εχουμε και λέμε λοιπόν. Το πρόσφατο show υψηλής ραπτικής του διδύμου φιλοξενήθηκε σε ένα ιδιωτικό παλάτσο στο Μιλάνο και σε αυτό παρευρέθηκαν εκατόν πενήντα καλεσμένοι και μόνο. Ανάμεσά τους και η Αννα Γουίντουρ καθώς και η Αννα Ντέλο Ρούσο, οι οποίες συμφώνησαν με τους κανόνες εχεμύθιας των σχεδιαστών. Τα celebrities (ηθοποιοί, pop stars, τηελεοπτικές προσωπικότητες, bloggers κ.λπ.) που σςυχνάζουν στις Εβδομάδες Μόδας μάταια περίμεναν προσκλήσεις· η παρουσία τους κρίθηκε «αντιπαραγωγική» αφού οι πελάτισσες της υψηλής ραπτικής αξιώνουν τα ρούχα τους να είναι μοναδικά κομμάτια και να μην έχουν φωτογραφηθεί προηγουμένως πάνω σε άλλες γυναίκες.

Οσον αφορά στα ίδια τα ρούχα, οι λέξεις κλειδιά ήταν: πολυτέλεια, ρομαντισμός και υψηλή τέχνη. Η χρωματική παλέτα ήταν δανεισμένη από τα έργα μεγάλων ζωγράφων -ο Βαν Γκόγκ, ο Μανέ και ο Ρενουάρ ήταν οι κύριες πηγές έμπνευσης-, οι ημιπολύτιμοι λίθοι και τα κεντήματα είχαν πρωταγωνιστικούς ρόλους και οι σιλουέτες ήταν γενναιόδωρες με τονισμένη μέση και φαρδιές φούστες, ιδανικές για φιλανθρωπικά δείπνα και δεξιώσεις.

Στις παραπάνω πληροφορίες, προσθέστε το γεγονός ότι τα ρούχα που παρουσιάστηκαν ράβονται κατόπιν παραγγελίας και μόνο σε ένα «αντίτυπο». Με άλλα λόγια, όποια πρόλαβε να δώσει την παραγγελία της πρώτη, αυτή και θα είναι η τυχερή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή