ΣΤΙΛ

Ας φάνε παντεσπάνι

as-fane-pantespani-2004273

Η γνωστή ρήση της Μαρίας Αντουανέτας ενέπνευσε τη δημοσιογράφο Κάρεν Ουίλερ, η οποία πιστεύει πως το μυστικό της αδύνατης σιλουέτας των Γαλλίδων έγγειται στην κατανάλωση γλυκών το πρωί.

Λίγα θέματα συζήτησης μπορούν να εμπνεύσουν τόσο βαθιά χασμουρητά όσο οι δίαιτες. Ιδιαίτερα, όταν οι συζητήσεις αυτές συμβαίνουν γύρω από ένα τραπέζι και συνδυάζονται με ενδοσκόπηση: «Να το φάω ή να μην το φάω;», «Δεν θα έπρεπε να το φάω» και άλλα πολλά που συνήθως καταλήγουν στην κατανάλωση του εν λόγω εδέσματος.
Ομως, όση ενόχληση και αν μας προκαλούν οι διαιτολογικές ανησυχίες των άλλων, τόσο πιο ελκυστικές μας φαίνονται οι διάφορες καινοτόμες δίαιτες. Γι' αυτό και κάθε χρόνο οι εκδοτικοί οίκοι πλημμυρίζουν την αγορά με σχετικά πονήματα, τα οποία κυκλοφορούν συνήθως μετά τις γιορτές όταν οι ενοχές λόγω υπερκατανάλωσης φαγητού και ποτού βρίσκονται στα ύψη.

as-fane-pantespani0
Η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Δεκάδες είναι οι τίτλοι που διεκδικούν την προσοχή των παχουλών -ή κατά φαντασίαν παχουλών- στην αλλοδαπή και ο καθένας προβάλλει την δική του επιστημονικοφανή θεωρία για το τις πταίει και τα κιλά συσσωρεύονται.
Ανάμεσά τους, ένας ξεχωρίζει. Πρόκειται για το βιβλίο «The Marie Antoinette Diet» το οποίο υπόσχεται να μας αποκαλύψει το μυστικό της αξιοζήλευτης σιλουέτας των Γαλλίδων και δη της Μαρίας Αντουανέτας. Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα του βιβλίου Κάρεν Ουίλερ, η άτυχη βασίλισσα που φημιζόταν για την επιμέλεια που επιδείκνυε σε θέματα ομορφιάς, εφάρμοζε μια πολύ συγκεκριμένη δίαιτα: Γλυκά το πρωί και μια θαυματουργή σούπα κάθε βράδυ. Με αυτό τον τρόπο η Μαρία Αντουανέτα ικανοποιούσε την όρεξή της -η αγάπη της προς τη σοκολάτα και τα περίτεχνα γλυκίσματα που δημιουργούσαν οι σεφ της Αυλής ήταν πασίγνωστη- και ταυτόχρονα φρόντιζε ώστε η περιφέρεια της μέσης της να είναι πάντα η σωστή. Επιπλέον, η «προνοητική» βασίλισσα φαίνεται ότι γνώριζε τη θεωρία ότι «σημασία δεν έχει τι τρως αλλά πότε το τρως», την οποία ασπάζονται ουκ ολίγοι γκουρού της υγιεινής διατροφής και της διαιτολογικής ορθότητας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για την βασιλική δίαιτα και τον τρόπο με τον οποίο θα σας βοηθήσει να χάσετε τα επιπλέον κιλά των γιορτών, το βιβλίο «The Marie Antoinette Diet» θα το βρείτε στο www.amazon.com.

as-fane-pantespani2