Fashion alphabet: Πως προφέρονται σωστά τα brands!

Fashion alphabet: Πως προφέρονται σωστά τα brands!

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργά το βράδυ, όταν επιτέλους οι εντάσεις της ημέρας διαλύονται σε μια κούπα ζεστής σοκολάτας και οι αγριότητες εξανεμίζονται στις μελωδίες μιας country μπαλάντας το τελευταίο που θέλω να δω ξανά μπροστά μου είναι τα νέα του πλανήτη για τα δύσκολα και τα πολύ σοβαρά. Έχω την ανάγκη σε μια ώρα απομόνωσης και ανασύνταξης δυνάμεων να χαρώ την φανταστική στιγμή χλιδής μου με εντυπωσιακές δημιουργίες των κορυφαίων μόδιστρων του πλανήτη και ακόμα πιο λαμπερά statement necklaces, ψηλά τακούνια και μεταξωτά μαντήλια. Ξεφυλλίζοντας το αγαπημένο μου editorial μόδας ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει και θέλω με κάποιον να το μοιραστώ. Κι εδώ ξεκινούν τα προβλήματα. Τα ιταλικά μου είναι καλά, τα γαλλικά μου επίσης αλλά ο γεννημένος στην Τυνησία couturier and shoe designer, Azzedine Alaïa πως προφέρεται άραγε σωστά; Γιατί όταν λέω εγώ το όνομά του χάνει τη μαγεία του κι όταν το ακούω στο φινάλε των catwalks ανατριχιάζω; Δεν θα χαθεί ο κόσμος αν το προφέρω και λάθος αλλά γιατί να χαθεί η αίγλη του; Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους μ’ αυτό. Μόλις έγινε! 

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού i-D είχε μια θαυμάσια ιδέα: Να οπτικοποιήσει το διεθνές αλφαβητάριο της μόδας σε ένα βίντεο αντάξιο της λάμψης των κορυφαίων Οίκων του πλανήτη και να μας βγάλει από την αμήχανη εκείνη στιγμή που η συζήτηση θίγει ζητήματα (ή ονειρεμένες δημιουργίες) των brands που αγαπάμε κι ενώ έχουμε άποψη φοβόμαστε να την εκφράσουμε (επειδή θα προφέρουμε το όνομά τους λάθος).

Δες το βίντεο και μην έχεις ποτέ πια ενδοιασμούς! Επιτέλους, βρέθηκε κάποιος να μας πει τα brand names με το όνομά τους… και την προφορά τους. Τι προστάζει η μόδα για φέτος, λοιπόν; Moschino (mos’kee’no), Fausto Puglisi (fao’sto poo’yeezy) ή μήπως Azzedine Alaïa (ah’ze’deen ah’lai’ah);

Κάνε κλικ εδώ και μίλα την γλώσσα της μόδας σωστά! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή