Φτιάξε μόνη σου 5 φυσικές κρέμες για το πρόσωπο

Φτιάξε μόνη σου 5 φυσικές κρέμες για το πρόσωπο

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλεις λαμπερό δέρμα, λάμψη και ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου; Οι φυσικές μάσκες με φρούτα και λαχανικά είναι ιδανικές για το δέρμα σου καθώς του προσφέρουν πολλές από τις βιταμίνες που έχει ανάγκη. Αυτές είναι πέντε συνταγές που σου χαρίζουν απαλό δέρμα στο πρόσωπό σου.

Scrub με μπανάνα

Υλικά:

1 ώριμη μπανάνα

3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Λιώσε τη μπανάνα με το πιρούνι ή αν θέλεις βάλτη στο μπλέντερ. Στη συνέχεια ρίξε τη λιωμένη μπανάνα σε ένα μπολάκι και πρόσθεσε τη κρυσταλλική ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε καλά και όταν την απλώσεις στο σώμα σου φρόντισε να τρίψεις τη ζάχαρη με ένα σφουγγάρι ώστε να απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και να δώσει λάμψη στο δέρμα σου. Τέλος, ξέπλυνε καλά με νερό και πρόσθεσε μία καλή στρώση ενυδατικής κρέμας.

Μάσκα με φράουλες

Υλικά:

1 κούπα φράουλες

λίγο γάλα

Εκτέλεση:

Ανάμειξε στο blender τις φράουλες με λίγο γάλα και δημιούργησε μία φρέσκια μάσκα που καθαρίζει το δέρμα. Μπορείς να την εφαρμόζεις μία φορά την εβδομάδα και άμεσα θα δεις διαφορά.

Μάσκα με καρύδια

Υλικά:

Ψίχα καρυδιού

Μέλι

Χυμό από ένα πορτοκάλι

4 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Άλεσε τα καρύδια και χτύπησέ τα σε ένα γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι καθώς και το χυμό από ένα πορτοκάλι και τέσσερις κουταλιές της σούπας γάλα. Άφησε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σου για δέκα λεπτά κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αυτή η μάσκα θα σου επιτρέψει να διατηρήσεις μια υγιή εμφάνιση. Μετά από αυτό, μην ξεχάσεις να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό. Αν είσαι αλλεργική στα καρύδια, μην το δοκιμάσεις.

Μάσκα με ταχίνι

Υλικά:

1 κουταλιά μέλι

1 κουταλάκι ταχίνι

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί ζέστανε λίγο το μέλι μέχρι να ρευστοποιηθεί. Απομάκρυνε το μέλι από την φωτιά πρόσθεσε το ταχίνι και ανακάτεψε μέχρι τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν. Μόλις η μάσκα κρυώσει λίγο, εφάρμοσέ την με κυκλικές κινήσεις σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Άφησε την για 10-15 λεπτά να ενεργήσει και έπειτα ξέπλυνε εναλλάξ μία με χλιαρό και μία με κρύο νερό. Θα δεις τη διαφορά από την πρώτη κιόλας χρήση!

Λουλούδια κατά των μαύρων κύκλων

Υλικά:

– 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο

– 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι νυχτολούλουδου

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ

– 1/4 του φλιτζανιού βραστό νερό

– 1 ασπράδι αβγού

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε πολύ καλά με ένα σύρμα το βραστό νερό, το ασπράδι και το κορνφλάουρ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το λάδι του νυχτολούλουδου και το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου. Στη συνέχεια ρίξε σιγά σιγά το μείγμα με τα έλαια στην μαρέγκα και ανακάτεψε το πολύ καλά. Πάρε μια ποσότητα από το μείγμα και άπλωσε τη κάτω από τα μάτια. Άφησε τη να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό, προς κρύο νερό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή