Όμορφα… ατυχήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Όμορφα… ατυχήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε φορά που παθαίνεις ένα «ατύχημα» ομορφιάς εύχεσαι να υπήρχε ένα μαγικό προϊόν που θα σε σώσει από τη ντροπή μιας σκιάς που «τρέχει», ενός σπασμένου νυχιού ή ενός σπυριού που έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του; Δυστυχώς τέτοια προϊόντα-σωτήρες δεν υπάρχουν, αυτό όμως δε σημαίνει πως θα παραμείνεις αβοήθητη σε μια τέτοιου είδους καταστροφή! Αυτά είναι καλύτερα κόλπα και λύσεις για τα τέσσερα πιο συχνά «ατυχήματα» ομορφιάς.

Σπασμένο Νύχι

Τα σπασμένα νύχια θέλουν  ιδιαίτερη προσοχή, αν σκεφτεί κανείς πως αν παραμελήσεις κάποιο από αυτά μπορεί να αποβεί επίπονο. Ευτυχώς υπάρχει μία σπουδαία λύση: αν το νύχι δεν είναι πολύ σπασμένο (δηλαδή δε χρειάζεται αμέσως κόψιμο) και έχει διατηρήσει τη φόρμα του, είναι δυνατή η αποκατάστασή του. Θα χρειαστείς ένα base/top coat ή ένα διαφανές βερνίκι, ένα σακουλάκι τσαγιού ή φίλτρο καφέ κι ένα  νυχοκόπτη ή  ψαλιδάκι νυχιών. Πριν ξεκινήσεις, κόψε το σακουλάκι ή το φίλτρο σε τέτοιο μέγεθος ώστε να είναι ίδιο με αυτό του νυχιού σου. Αφού πλύνεις και στεγνώσεις τα χέρια σου, άπλωσε μία στρώση top coat σε όλο το νύχι. Όσο είναι ακόμα υγρό, τοποθέτησε το σακουλάκι/φίλτρο που προηγουμένως έκοψες, έτσι ώστε να κολλήσει σαν ένα αυτοκόλλητο. Στη συνέχεια, με το νυχοκόπτη ή το ψαλιδάκι κόψε τυχόν περισσεύματα από την άκρη του νυχιού και τελείωσε με άλλη μια στρώση top coat. Με αυτό τον τρόπο έχεις ένα ολοκαίνουριο νύχι! Για να αποτρέψεις παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, φρόντισε να χρησιμοποιείς πάντα top coat στα νύχια σου, ή αν δε συνηθίζεις να τα βάφεις επένδυσε σε μία βάση που θα απλώνεις καθημερινά.

Ξαφνικό Σπυράκι

Όλες μας έχουμε βιώσει τον τρόμο του πρωινού ξυπνήματος που σε βρίσκει με ένα σπυράκι-έκπληξη και σε κάνει να δοξάζεις την ύπαρξη του concealer. Πριν περάσεις όμως στην κάλυψη του σπυριού, χρησιμοποίησε μία λοσιόν με ψευδάργυρο που κάνει καλό σε δέρματα με ακμή. Η ουσία αυτή επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα. Το 90% των ενοχλητικών σπυριών που εμφανίζονται στο δέρμα είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης. Γι’ αυτό το λόγο, φρόντισε να χρησιμοποιείς καθημερινά ενυδατική κρέμα, που θα εμποδίσει την υπερέκκριση σμήγματος από τους αδένες.

Μαύροι Κύκλοι

Έλλειψη ύπνου, αλλεργίες, κατακράτηση υγρών και κληρονομικότητα είναι μόνο λίγες από τις αιτίες πρόκλησης των μαύρων κύκλων. Για να απαλλαγείς από αυτούς, σου συστήνουμε να χρησιμοποιήσεις μία κρέμα που περιέχει πρωτεΐνες σόγιας και ρυζιού, που εκτός από αντιγήρανση, προσφέρουν και βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος κάτω από τα μάτια. Άλλο συστατικό-βάλσαμο για τους μαύρους κύκλους είναι η γλυκόριζα και η βιταμίνη C που φωτίζουν, το υαλουρονικό οξύ που τονώνει και η καφεΐνη που συσφίγγει. Στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό concealer για τα μάτια. Το κλειδί για να απαλλαγείς φυσικά από τους μαύρους κύκλους είναι ο ύπνος: φρόντισε να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες καθημερινά, ενώ απόφυγε την κατανάλωση νερού και αλκοόλ πριν τον ύπνο, καθώς προκαλεί πρήξιμο που είναι εμφανές και στα μάτια.

Γυαλάδα στο δέρμα

Σε περίπτωση που το πρόσωπό σου αρχίσει να γυαλίζει όσο βρίσκεσαι έξω και δε διαθέτεις blotting paper μαζί σου, αντικατάστησέ το με λίγο χαρτί υγείας από την κοντινότερη τουαλέτα. Χρησιμοποίησε ένα μικρό κομμάτι και με ταμποναριστές κινήσεις αφαίρεσε την περιττή γυαλάδα. Για να απαλλαγείς εντελώς από αυτήν το foundation σου και στη συνέχεια άπλωσε λίγη πούδρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή