Τέσσερα κόλπα για να στείλεις το σήμα ότι χόρτασες

Τέσσερα κόλπα για να στείλεις το σήμα ότι χόρτασες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο έλεγχος των μερίδων είναι το μυστικό σε μία ισορροπημένη διατροφή, αλλά όταν η πείνα σε ωθεί να αναζητάς δεύτερη και τρίτη μερίδα, επιτυγχάνεται δύσκολα. Υπάρχουν όμως κάποια κόλπα για να στείλεις στον εγκέφαλο ότι το γεύμα τελείωσε, μόλις αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι έχεις χορτάσει.

Πιάσε μια μέντα

Μία καραμέλα, ένα φυλλαράκι, μία κούπα τσάι, ακόμη κι ένα στοματικό διάλυμα που να έχει γεύση μέντα θα σε βοηθήσει να ελέγξεις την πείνα σου μετά το φαγητό. Ως ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, η μέντα θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τις λιγούρες και να αποφύγεις το τσιμπολόγημα μετά το φαγητό.

Σήκω και κινήσου

Ο καλύτερος τρόπος για να πεις στον οργανισμό σου ότι είναι ώρα να σταματήσει να τρώει είναι να αλλάξεις θέση. Δεν θα μπορείς να συνεχίσεις να τρως όταν θα έχεις απομακρυνθεί από το φαγητό. Μεταφέρσου από την κουζίνα στο σαλόνι και ασχολήσου με κάτι άλλο. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να σκεφτείς να κάνεις μία βόλτα μετά το μεσημεριανό σου γεύμα.

Πάρε μία μικρή γεύση από κάτι γλυκό

Μερικές φορές αρκεί μία κουταλιά από κάτι γλυκό για να μειώσει την επιθυμία για φαγητό αλλά και να σηματοδοτήσει τη λήξη ενός γεύματος. Αντί όμως να στραφείς σε ένα μεγάλο κομμάτι κέικ, επέλεξε μία υγιεινή τροφή με βάση το νερό, που θα σε βοηθήσει να παραμείνεις χορτάτη. Δοκίμασε μία χούφτα μούρα, μία μερίδα καρπούζι ή μία κουταλιά ρόδι.

Κάνε σχέδια για μετά το φαγητό

Αν έχεις κανονίσει να κάνεις κάτι μετά το φαγητό, θα είναι πιο εύκολο να σταματήσεις να το σκέφτεσαι μόλις χορτάσεις. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύ σημαντικό, αρκεί ένα τηλεφώνημα σε μία φίλη ή να φτιάξεις την τσάντα του γυμναστηρίου για την επόμενη ημέρα.

 

 

Πηγή: Joytv.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή