Ποια λάθη αφορούν τον ύπνο σου και σε κάνουν να παχαίνεις;

Ποια λάθη αφορούν τον ύπνο σου και σε κάνουν να παχαίνεις;

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως πολλές φορές αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά για να αδυνατίσεις είναι ο καλός ύπνος. Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος αποτελεί το βασικό συστατικό της επιτυχίας όταν μιλάμε για απώλεια βάρους. Λογικό, αν σκεφτείς όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να στριμώξεις τη γυμναστική στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά σου. Σταμάτα λοιπόν να σαμποτάρεις την προσπάθειά σου να χάσεις κιλά, διορθώνοντας από σήμερα κιόλας τα λάθη που αφορούν τον ύπνο και τη γραμμή σου.

Δεν κάνεις τον ύπνο προτεραιότητα

Έρευνα έχει δείξει ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται όσο χρειάζεται, τείνουν να καταναλώνουν εκατοντάδες παραπάνω θερμίδες. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή μένουν ξύπνιοι για περισσότερες ώρες, αλλά γιατί η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα. Αν συνηθίζεις να αφήνεις τον ύπνο μόνο για το Σαββατοκύριακο ή επιβιώνεις περνώντας ελάχιστες ώρες στο κρεβάτι, μπορεί να ωθείς τον οργανισμό σου να ζητά περισσότερο φαγητό από όσο χρειάζεται.

Δεν κάνεις ποιοτικό ύπνο

Ακόμη κι αν πέφτεις στο κρεβάτι σου νωρίς, αν ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιθανό να αποκτήσεις κοιλίτσα λόγω του στρες και του άγχους που προκαλεί ο κακός ύπνος. Δημιούργησε το ιδανικό περιβάλλον στο υπνοδωμάτιό σου – χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές και φώτα -, απόφυγε το αλκοόλ και κλείσε τον υπολογιστή τουλάχιστον 20 λεπτά πριν πέσεις στο κρεβάτι, ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα κοιμηθείς καλά.

Δεν μπορείς να κοιμηθείς χωρίς να φας κάτι

Μπορεί το παγωτό να φαντάζει ως το τέλειο βραδινό σνακ, αλλά θα σου προσθέσει πολλές θερμίδες, κάτι που θα φανεί στη ζυγαριά στο τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να πηγαίνεις για ύπνο πεινασμένη, αφού μπορεί να αναζητάς μεταμεσονύκτια σνακ ή να φας παραπάνω το επόμενο πρωί. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις σοφά το βραδινό σου σνακ.

Αντί για γυμναστική πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι

Αν η μόνη ώρα που έχεις για να γυμναστείς μέσα στην ημέρα είναι το πρωί, μην κάνεις συνήθεια να αναβάλλεις το πρωινό σου ξύπνημα. Αν συνηθίζεις να ξενυχτάς με το facebook ή την τηλεόραση, ήρθε η ώρα να αλλάξεις τακτική και να πέφτεις νωρίς για ύπνο.

Πηγή: Joytv.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή