Tips αδυνατίσματος από όλο τον πλανήτη

Tips αδυνατίσματος από όλο τον πλανήτη

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι πλησιάζει και καθώς όλες προσπαθούμε να «μαζέψουμε» τις ατασθαλίες του χειμώνα, καμιά φορά καταφεύγουμε σε εξαντλητικές δίαιτες που καταστρέφουν το μεταβολισμό μας. Όλοι οι επιστήμονες ανεξαιρέτως συμφωνούν πως η απώλεια βάρους γίνεται ευκολότερα με μια ισορροπημένη διατροφή. H ΓΥΝΑΙΚΑ σου δίνει tips αδυνατίσματος από όλο τον πλανήτη. Υιοθέτησέ τα στην καθημερινότητά σου και είναι βέβαιο πως θα αγαπήσεις τη σιλουέτα σου!

Βραζιλία: Οι Βραζιλιάνοι καταναλώνουν καθημερινά ως συνοδευτικό πιάτο, ρύζι και φασόλια. Ο συνδυασμός αυτός αν και είναι χαμηλός σε θερμίδες και λιπαρά, είναι πλούσιος σε ίνες, πολύπλοκους υδατάνθρακες και αντιοξειδωτικά και θεωρείται πρωτεϊνούχος. Με άλλα λόγια ένα πιάτο με ίση ποσότητα ρυζιού και φασολιών προσφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον οργανισμό μας και μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει ένα πιάτο κρέατος. Επιπλέον, το πιάτο αυτό βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 14%.

Ινδία: Τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούν οι Ινδοί στην κουζίνα τους και πιο συγκεκριμένα το κάρυ μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σύμμαχος στη δίαιτα. Κι αυτό γιατί το κάρυ, εκτός από το κίτρινο χρώμα και την πιπεράτη γεύση που προσδίδει στο φαγητό, έχει λιποδιαλυτική  δράση στον οργανισμό μας και σταθεροποιεί το μεταβολισμό μας. Ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική σαν υποκατάστατο λιπαρών όπως το λάδι και το βούτυρο.

Γαλλία: Οι Γαλλίδες ανέκαθεν θεωρούνταν role-models σε σχέση με τη διατροφή και την εμφάνισή τους, κι αυτό διότι μπορεί να θέτουν περιορισμούς σε τροφές όπως το ψωμί, το κρέας και το τυρί, απολαμβάνουν όμως όσα φρούτα και λαχανικά εκείνες επιθυμούν. Αν εσύ θεωρείς αδύνατο το να τα εντάξεις αυτά στο καθημερινό σου διαιτολόγιο δοκίμασε το τρικ του να φτιάχνεις ένα smoothie με φρούτα για πρωινό ή μια σούπα βελουτέ σαν comfort food για βραδινό. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν!

Ταϋλάνδη: Βάλε στα γεύματά σου ένα έθνικ στοιχείο της ταϋλανδέζικης κουζίνας, που δεν είναι άλλο από το τσίλι. Το τσίλι με το αίσθημα καψίματος που προκαλεί σε κάνει να τρως πιο αργά και συνεπώς καταλαβαίνεις γρηγορότερα πότε χόρτασες, ώστε να σταματήσεις το φαγητό όταν πρέπει. Επιπλέον, το τσίλι σε κάνει να διψάς περισσότερο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεις περισσότερα υγρά και να χορταίνεις και από αυτά

Ιαπωνία: Ακολούθα τη συνήθεια του Ιαπωνικού τραπεζιού και προσπάθησε να βάζεις σε ξεχωριστά πιάτα ό,τι  καταναλώνεις. Με αυτό τον τρόπο απολαμβάνεις πραγματικά τις διαφορετικές  γεύσεις του γεύματός σου και καταναλώνεις μικρότερη ποσότητα φαγητού. Βοηθά επίσης η χρήση πιάτων με έντονες αντιθέσεις χρωμάτων από το φαγητό, καθώς δημιουργείται μια αυταπάτη που κάνει τις μερίδες να φαίνονται μεγαλύτερες, οδηγώντας σε στο να φας λιγότερο.

Μιανμάρ: Οι οικονομικές δυσκολίες των κατοίκων της Μιανμάρ τους κάνουν να περιορίζονται στο φαγητό με τέτοιο τρόπο, ώστε η μικρότερη μερίδα του γεύματός τους να είναι το κρέας. Εσύ μπορείς να το πάρεις ως παράδειγμα και να περιορίσεις την κατανάλωση κρέατος, αντικαθιστώντας την με σαλάτα και λίγους υδατάνθρακες. Επιπλέον, θα δεις τα επίπεδα χοληστερίνης σου να πέφτουν και θα προσλαμβάνεις αρκετά λιγότερες θερμίδες από αυτές που παίρνεις όταν το κρέας είναι ο βασικός άξονας του γεύματός σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή