Οι συνταγές της Δέσποινας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσους από εσάς νηστεύετε την Μεγάλη Εβδομάδα αυτό δε σημαίνει ότι η διατροφή σας πρέπει να στερείται γεύσης και φαντασίας. Μπαίνουμε στην κουζίνα, φοράμε τον σκούφο και την ποδιά μας και δημιουργούμε ένα γευστικό νηστίσιμο μενού που περιλαμβάνει σαν ορεκτικό τη μελιτζανοσαλάτα, σαν κυρίως πιάτο τις σουπιές με ούζο και σαν επιδόρπιο φράουλες με κονιάκ.

Μελιτζανοσαλάτα

Υλικά:

2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες

Μισό ματσάκι μαϊντανό

Δύο σκελίδες σκόρδο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς με το κοτσάνι τους πάνω σε λαδόκολα, ώσπου να μαλακώσουν (περίπου 20-25 λεπτά).

Όταν κρυώσουν τις καθαρίζουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ λάδι-σκόρδο-μαϊντανό να λιώσουν, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το ξύδι , αλάτι και πιπέρι.

Σουπιές με ούζο

Υλικά:

3 μέτριες σουπιές φρέσκιες ή κατεψυγμένες

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. του γλυκού Μπούκοβο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

3 κουταλιές λάδι

1 σφηνάκι ούζο

½ κρεμμύδι κομμένο καρέ

½ λίτρο ζωμό λαχανικών

Αλάτι- πιπέρι

Εκέλεση:

Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και κρατάμε στην άκρη τις σακουλίτσες με το μελάνι. Σωτάρουμε με λάδι το κρεμμύδι και μετά τις σουπιές. Λιώνουμε το σκόρδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με ούζο και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα το μελάνι, το μπούκοβο και τον πελτέ. Προσθέτουμε λίγο ζωμό και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά. Πριν πιει όλο το υγρό, ρίχνουμε ξανά λίγο ζωμό. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Φράουλες με κονιάκ

Υλικά:

1 κεσεδάκι φράουλες

1 λεμόνι

6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σκούρα

½ σφηνάκι κονιάκ

½ ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε στο μπλέντερ ζάχαρη, κονιάκ, λεμόνι και 2-3 καθαρισμένες φράουλες. Ανακατέβουμε το μείγμα με τις υπόλοιπες φράουλες. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για 2 ώρες.

*Την Δέσποινα θα την βρείτε στην κουζίνα του L’abbuffata

Οι συνταγές της Δέσποινας-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή