Η Μαίρη Κατράντζου σχεδιάζει για την Adidas

Η Μαίρη Κατράντζου σχεδιάζει για την Adidas

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν πολλά ταλέντα που μας κάνουν περήφανους με τη δουλειά τους ανά τον κόσμο. Η Μαίρη Κατράντζου φιγουράρει σίγουρα πολύ ψηλά σε αυτήν τη λίστα. Στο άκουσμα ότι θα συνεργαστεί με την μεγάλη εταιρία αθλητικών ειδών, Adidas, μας έκανε για ακόμα μία φορά περήφανους.

Η Μαίρη Κατράντζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Το 2003 αποφασίζει να πάει για σπουδές αρχιτεκτονικής στο  Rhode Island School of Design στις ΗΠΑ. Από εκεί μετακομίζει στο Λονδίνο και στο Central Saint Martins College of Art and Design, όπου σπουδάζει Textile Design.

Η πρώτη της Prêt-a-Porter συλλογή κάνει το ντεμπούτο της στη χειμερινή εβδομάδα μόδας του Λονδίνου το 2008 και δεν περνάει καθόλου απαρατήρητη. Ίσα ίσα γίνεται το έναυσμα για μία μοναδική πορεία στο χώρο, με σπουδαίες συνεργασίες και ακόμα πιο σπουδαίες κριτικές ακόμα και από τη Βίβλο της μόδας, τη Γαλλική Vogue.

Η Adidas ανακοινώσε τη συνεργασία με τη Μαίρη Κατράντζου που θα ξεκινήσει το Νοέμβριο και θα περιλαμβάνει σχέδια και για ρούχα και για παπούτσια.  «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα δουλέψω με την Adidas σε μία σειρά για ένδυση και υπόδυση», δηλώνει η Ελληνίδα σχεδιάστρια στη Βρετανική Vogue, συμπληρώνοντας πως: «Μεγάλωσα, όπως τα περισσότερα παιδιά στον κόσμο, φορώντας αθλητικά παπούτσια Adidas και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που θα φέρω τη δική μου εκδοχή σε ένα παγκόσμιο brand. Έχουν μια φανταστική κληρονομιά και η ικανότητά τους να καινοτομούν σε αθλητικά είδη τους κάνει τους ιδανικούς συνεργάτες».

Ο Dirk Schoenberger,  ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Adidas's sport style δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνεργασία:

«Η συνεργασία ανάμεσα στην Adidas και τη Μαίρη Κατράντζου ενώνει το ιδιαίτερο ταλέντο μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες designers των ημερών μας με μια εταιρία που αγκαλιάζει διαφορετικές κουλτούρες των sports, της pop, της μουσικής και της μόδας. Θαυμάζω την εκπληκτική αισθητική της Μαρίας στις τεχνικές της, τα χρώματα και τα σχήματα, που θα φέρουν μία νέα πνοή στην γυναικεία collection της Adidas Originals».

Η Μαίρη Κατράντζου σχεδιάζει για την Adidas-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή