Το Πάσχα σου προκαλεί θλίψη και μελαγχολία;

Το Πάσχα σου προκαλεί θλίψη και μελαγχολία;

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συνείδηση του κάθε ανθρώπου οι γιορτές του Πάσχα είναι συνδεδεμένες με συναισθήματα χαράς, αγάπης, ζεστασιάς, οικογενειακής θαλπωρής, σπιτικές μυρωδιές, φαγητό με τους συγγενείς και ξεκούραση. Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι πιο ζεστές και όμορφες παιδικές αναμνήσεις πηγάζουν από αυτές ακριβώς τις ημέρες.

Πώς αντιλαμβάνονται όμως τις ημέρες αυτές τα άτομα που πρόσφατα έχουν βιώσει κάποια απώλεια, ζουν μόνοι τους, δουλεύουν χωρίς να σταματήσουν τις ημέρες αυτές ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις των ημερών αυτών (δώρα στα βαφτιστήρια, εορταστικό γεύμα);

Για τους ανθρώπους αυτούς το Πάσχα μπορεί να αποδειχτεί μία εξαιρετικά δύσκολη συναισθηματικά περίοδος. Αισθήματα θλίψης και βαθιάς μελαγχολίας αναδύονται στην επιφάνεια. Το άτομο είναι επιρρεπές στις αρνητικές σκέψεις, την αυτολύπηση και την αυτοτιμωρία. Παρασύρεται σε ένα φαύλο κύκλο ανησυχίας, φόβου, άγχους και θλίψης και προσδοκά ακόμα περισσότερα μελλοντικά προβλήματα και δυσκολίες. Βιώνει αγανάκτηση, θυμό και νιώθει αβοήθητο.

Τι μπορείς να κάνεις όμως εσύ εάν ανήκεις στους ανθρώπους αυτούς για να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου και να μην πέσεις στην παγίδα της «κατάθλιψης» τις ημέρες του Πάσχα; Διάβασε εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή