Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τους πόνους περιόδου

Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τους πόνους περιόδου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πόνοι περιόδου είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και μπορούν να είναι τόσο έντονοι, ώστε να επηρεάζουν αρνητικά ολόκληρη την καθημερινότητα τους. Με πέντε απλές συμβουλές μπορείς να περιορίσεις τους πόνους περιόδου χωρίς φαρμακευτική αγωγή, ώστε απολαύσεις ακόμη και τις «δύσκολες» μέρες του μήνα!

Περπάτα: Το περπάτημα, όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, είναι ικανό να σε χαλαρώσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και να απαλλαγείς από τους πόνους περιόδου κάνοντας παράλληλα χαλαρή γυμναστική.

Κάνε yoga: Όπως και το περπάτημα, έτσι και η γιόγκα χαλαρώνει το σώμα και συγκεκριμένα το μυικό σύστημα, με αποτέλεσμα να απαλύνει τους πόνους περιόδου. Αν μάλιστα κάνεις συστηματικά γιόγκα και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των «δύσκολων» ημερών τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

Πιες ένα ζεστό ρόφημα: Η κατανάλωση ενός ζεστού ροφήματος μπορεί να αποτελέσει βάλσαμο για τον πόνο. Διάλεξε ένα τσάι, μια ζεστή σοκολάτα ακόμα και ένα ποτήρι ζεστό κρασί.

Ζέστανε την κοιλιά σου: Αν τα συμπτώματα του πόνου είναι στην κοιλιακή χώρα, φρόντισε να την κρατάς ζεστή με ζεστά ρούχα. Η θερμότητα είναι μυοχαλαρωτική και ανακουφίζει πολύ σύντομα από τυχόν κράμπες.

Ξεκουράσου: Είναι φυσικό κατά τη διάρκεια της περιόδου ο οργανισμός σου να καταπονείται περισσότερο απ’ ό, τι συνήθως. Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να ξεκουράζεσαι αρκετά, κάνοντας συχνά διαλείμματα από τη δουλειά σου και παίρνοντας σύντομους υπνάκους όσο μπορείς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, απόφυγε τις βαριές χειρονακτικές δουλειές που μπορεί να καταπονήσουν το σώμα σου και να προκαλέσουν εντονότερους πόνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή