Διώξε το άγχος της αποταμίευσης με απλές κινήσεις

Διώξε το άγχος της αποταμίευσης με απλές κινήσεις

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκέφτεσαι ότι το καλοκαίρι πλησιάζει και το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βάλεις στην άκρη κάποια χρήματα από τα λιγοστά που παίρνεις, για τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Με κάποιες απλές κινήσεις θα καταφέρεις να διώξεις το άγχος της αποταμίευσης και να δεις τον κουμπαρά σου να γεμίζει στο τέλος του μήνα.

Κάπνισμα

Κόψε το κάπνισμα ή περιόρισέ το. Θα κάνει καλό και στην υγεία και στην τσέπη σου. Εναλλακτικά άρχισε να καπνίζεις καπνό ή ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ταπεράκι

Μαγείρεψε από την προηγούμενη για να πάρεις μαζί κάτι σπιτικό στη δουλειά. Με το ταπεράκι θα αποφύγεις τα έξοδα από το delivery και θα δεις αλλαγή και στη ζυγαριά σου!

Καφέ σε θερμός

Αγόρασε ένα θερμός και μετέφερε κάθε μέρα μαζί τον καφέ σου. Έτσι θα εξοικονομήσεις όλα τα χρήματα που δίνεις για καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χαρτονομίσματα

Προσπάθησε να έχεις στο πορτοφόλι σου χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας. Έτσι θα σε αποτρέψει από το να αγοράσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι. Τα «ψιλά» τα χαλάμε πιο εύκολα από τα «χοντρά».

Κάνε έρευνα αγοράς

Πριν από κάθε μεγάλη αγορά, κάνε έρευνα ώστε να συγκρίνεις τιμές και ποιότητα. Το ίντερνετ είναι ο καλύτερος σου φίλος σε αυτή τη διαδικασία.

Το έχω ανάγκη;

Κάθε φορά, πριν αγοράσεις κάτι κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου: «Το έχω πραγματικά ανάγκη»;

Άφησε την πιστωτική στο σπίτι

Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου μετρητά και να έχεις στο σπίτι την πιστωτική σου κάρτα. Έτσι δεν θα ξοδεύεις χρήματα χωρίς να το καταλαβαίνεις και στο τέλος του μήνα δε θα παθαίνεις σοκ με τον λογαριασμό.

Σημείωνε τα έσοδα και τα έξοδά σου

Αγόρασε μία ατζέντα ή φτιάξε ένα έγγραφο στον υπολογιστή που θα σημειώνεις όλα τα έσοδα και τα έξοδο του μήνα, όπως και το ποσό της αποταμίευσης. Έτσι θα ξέρεις τι πρέπει να περιορίσεις τον επόμενο, ώστε να δεις αυτό το ποσό να μεγαλώνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή