A girl who travels alone: Το μυστικό είναι η οργάνωση!

A girl who travels alone: Το μυστικό είναι η οργάνωση!

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γράφει η Αθηνά Κουτρουμάνου

Χτες έμαθα ότι η πιο ταξιδιάρα φίλη μου, η οποία ζει ανάμεσα στη χώρα καταγωγής της και εχμ… στον υπόλοιπο κόσμο –σωστό Travel Girl- περιμένει το πρώτο της πιτσιρίκι. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μαμάδες, η φίλη μου έχει ήδη βγάλει τους χάρτες της έξω και προσπαθεί να ετοιμάσει καινούρια ταξίδια παρέα με την κοιλίτσα της, για την ώρα, και την μικρή της κόρη από το χέρι αργότερα. Το άγχος της επικεντρώνεται στα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει τον πρώτο προορισμό που θα αντικρίσει η μικρή. Πύργος του Άϊφελ ή Κολοσσαίο; Ή μήπως Παρθενώνας;

Η μικρή θα είναι ένας τυχερός μικρός άνθρωπος που θα ξεκινήσει τα ταξίδια από πολύ νωρίς και θα μάθει να τα αγαπάει και να κάνει θυσίες για να μπορεί να τα πραγματοποιήσει.  Μπορεί να μην είχαμε όλοι μία ταξιδιάρα μαμά όπως η φίλη μου αλλά κατά βάθος την αλήθεια την ξέρεις…. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά, ούτε πολύ νωρίς για να ξεκινήσεις να κάνεις ταξίδια. Θέλει οργάνωση, περικοπές από άλλα περιττά έξοδα, να γίνεις έξπερτ στο να υπολογίζεις το μπάτζετ σου –σωστός λογιστής- και κυρίως να μείνεις πιστή στον προγραμματισμό σου.  Οργάνωση, οργάνωση, οργάνωση:  Το μυστικό για κάθε επιτυχημένο ταξίδι, η αγαπημένη λέξη κάθε Παρθένου, η ανάσα στο πορτοφόλι σου αλλά και η ζώνη ασφαλείας για κάθε καινούρια εμπειρία που θέλεις να αποκτήσεις.

Το πρώτο βήμα για ενα σωστά οργανωμένο ταξίδι, είναι να διαλέξεις το μέσο μεταφοράς σου. Ναι προφανώς το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό είναι ένα ταξίδι με αεροπλάνο, μήπως όμως είναι η κατάλληλη ευκαιρία για καινούριες και διαφορετικές εμπειρίες;  Και μήπως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ταξιδέψεις οικονομικά, που ούτε καν τους είχες φανταστεί;

Αν θες να δοκιμάσεις να κάνεις αποτοξίνωση από τα αεροπλάνα όπως έγω –αν το αποκαλώ έτσι μειώνει την ντροπή μου, καταλαβαίνεις- και δεν υποστηρίζεις την έννοια του luxury travel, ετοιμάσου να ανακαλύψεις νέους τρόπους να ταξιδεύεις. Δεν θα είναι εύκολο στην αρχή, θα πρέπει να ξεχάσεις τα πρωινά με σολωμό, να φιλοξενηθείς σε καναπέδες, να κοιμάσαι σε μεικτούς κοιτώνες, να ψωνίζεις το μεσημερινό σου από τις τοπικές αγορές και να ζεις με μία κλειδαριά στο χέρι κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου, να πλένεις τα δόντια σου σε τουαλέτες σταθμών τραίνου. Σου υπόσχομαι όμως ότι θα σου αρέσει, θα το απολαύσεις, θα γεμίσεις φίλους και εμπειρίες, τις οποίες θα διηγήσαι μέχρι να σε βαρεθεί κι ο τελευταίος φίλος σου πίσω στην πατρίδα.

A girl who travels alone: Το μυστικό είναι η οργάνωση!-1

Tο αεροπλάνο θα διασχίσει τη γη για σένα  όσο πιο γρήγορα μπορεί, θα σου δείξει την υπέροχη θέα της από ψηλά, θα σε γεμίσει με το συναίσθημα «κοίτα μαμά χωρίς τα πόδια στη γη!», θα σου προσφέρει φαγήτο κατά την διάρκεια του ταξιδιού (μόνο όταν έχεις κάνει μεγάλα ταξίδια με τραίνο συνειδητοποιείς πόσο σημαντικό είναι το γεύμα του αεροπλάνου), θα γνωρίσεις την αεροσυνοδό των ονείρων σου (γιατί όλα τα αγόρια έχουν δικαίωμα στο όνειρο) και θα ζήσεις την ρομαντική στιγμή του να σε περιμένουν οι φίλοι σου, με ανοιχτές αγκαλιές, στην αίθουσα αφίξεων…. «aaawwwww»

Το τραίνο πάλι, θα σου κοστίσει ίσως λίγο περισσότερο, σε χρήματα και χρόνο, αλλά θα σου δώσει  την ευκαιρία να δεις χώρες και μέρη που δεν θα επισκεπτόσουν ποτέ αλλιώς. Να χαθείς μέσα σε μεγάλους ευρωπαϊκούς σταθμούς (γοητεία), να είσαι κολλημένος στο παράθυρο του βαγονιού σου για ώρες κοιτώντας το τοπίο εκεί έξω –και να κάνεις τα πιο χαζά τηλεφωνήματα στη μικρή σου αδερφή για να της πεις με μία ανάσα «οι Άλπεις! Βλέπω τις Άλπεις από κοντά σου λέω!». Θα καταφέρεις να γίνεις φίλος με όλους τους συνεπιβάτες σου στο βαγόνι κι όταν βαρεθείς, θα περάσεις το χρόνο σου βλέποντας σειρές στο λάπτοπ… γιατί… μάντεψε… τα ευρωπαϊκά τραίνα έχουν Wi-Fi.

A girl who travels alone: Το μυστικό είναι η οργάνωση!-2

Το καράβι είναι ο μόνος τρόπος για να περάσεις τα σύνορα προς την υπόλοιπη Ευρώπη αν επιλέξεις ένα ταξίδι αποτοξίνωσης από το αεροπλάνο. Χουχούλιασμα, ίντερνετ, μία επανάληψη στην τελευταία σεζόν Girls, και μία δραμαμίνη γιατί εκεί στα ανοιχτά της Αδριατικής κουνάει πολύ, πίστεψε με.

Το αυτοκίνητο; Ο ιδανικός τρόπος για να ταξιδέψει μια παρέα: Θα σταματήσετε όπου θέλετε, θα δείτε ό,τι θέλετε κι αν χαλάσετε το ημερήσιο budget σας σε εκείνο το τέλειο ταβερνάκι που ανακαλύψατε ενώ διασχίζατε την Τοσκάνη, δεν πειράζει! Μπορείτε να κοιμηθείτε μέσα στον πιστό σας σύντροφο… το αμαξάκι σας!

Ήξερες ότι μπορείς να ταξιδέψεις ανάμεσα σε πόλεις διπλανών χωρών με πολύ φτηνά εισιτήρια;;;  Το λένε λεωφορείο ή αλλιώς ΚΤΕΛ (πιο ντόμπρο) και μπορεί να σου φαίνεται κουραστικό αλλά θα σε πάει στον προόρισμο σου πολύ οικονομικά, ενώ εσύ κοιμάσαι ή σερφάρεις στο internet ελεύθερα με την Wi-Fi σύνδεση σου, αμέ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή