Φυσικά tips για λευκότερα δόντια

Φυσικά tips για λευκότερα δόντια

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχεις  δοκιμάσει τα πάντα για αποκτήσεις λευκότερα δόντια, από οδοντόκρεμες που υπόσχονται θαύματα, μέχρι ακριβές και χρονοβόρες συνεδρίες λεύκανσης και τα αποτελέσματα σε δυσαρέστησαν; Τα φυσικά tips που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την οδοντοστοιχία που πάντα επιθυμούσες, χωρίς να σπαταλήσεις ξανά χρόνο και χρήμα.

Βάλε στη διατροφή σου τραγανά φρούτα και λαχανικά:

Τα τραγανά φρούτα και λαχανικά έχουν την ικανότητα να διαβρώνουν τα υπολείμματα τροφών που μένουν στα δόντια και να αφαιρούν τους λεκέδες που βρίσκονται πάνω σε αυτά, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της λεύκανσης. Δοκίμασε «διαβρωτικές» λιχουδιές, όπως μήλα, σέλερι και καρότα, που θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στο σμάλτο των δοντιών.

Χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα:

Μην αμελείς τη χρήση οδοντικού νήματος κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, καθώς οι τροφές που μένουν ανάμεσα στα δόντια μπορούν να αλλοιώσουν το χρώμα της οδοντοστοιχίας σου. Αν το χρησιμοποιείς συστηματικά θα δεις θεαματική διαφορά, ενώ θα φροντίζεις παράλληλα και για την υγεία των ούλων σου.

Φάε τυρί:

Μετά από κάθε γεύμα προσπάθησε να τρως λίγο τυρί, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει πως μπορεί να εμποδίσει την καταστροφή των δοντιών, αλλά και προωθεί την επαναδημιουργία του σμάλτου. Με άλλα λόγια το τυρί «ξαναντύνει» τα δόντια με το λευκό χρώμα που επιθυμείς, χάρη στο ασβέστιο που περιέχει.

Μάσα  μια τσίχλα ξυλιτόλης χωρίς ζάχαρη:

Η ξυλιτόλη είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κατά της πλάκας . Παράλληλα ουδετεροποιεί το pH του στόματος και ενισχύει την έκκριση σάλιου, το οποίο είναι το φυσικό καθαριστικό των δοντιών μας. Με αυτό τον τρόπο παραμένουν λευκά και καθαρά συνεχώς, ενώ απολαμβάνουμε ένα γλυκό διάλειμμα.

Δοκίμασε φράουλες με σοκολάτα:

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, οι φράουλες σε συνδυασμό με τη σοκολάτα αποτελούν τόσο ένα γεύμα απόλαυσης, όσο και λεύκανσης για τα δόντια. Συγκεκριμένα, τα οξέα της φράουλας  καταστρέφουν τους λεκέδες των δοντιών, ενώ η σοκολάτα λειτουργεί ως αντιβακτηριδιακό που καθαρίζει το στόμα. Φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνεις, καθώς περιέχει αρκετές θερμίδες που μπορεί να βλάψουν τη σιλουέτα σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή