Η ιστορία του Φεστιβάλ Καννών μέσα από τις αφίσες του

Η ιστορία του Φεστιβάλ Καννών μέσα από τις αφίσες του

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόκκινο χαλί, λαμπερές παρουσίες, ακριβά φορέματα, πολυτελή αξεσουάρ, μυθικά πάρτι. Πέρα από το κινηματογραφικό ενδιαφέρον, το Φεστιβάλ Καννών συγκεντρώνει τα βλέμματα όχι μόνο για όσα συμβαίνουν στη μεγάλη οθόνη, αλλά και για όσα συμβαίνουν έξω από τις αίθουσες.

Αν κάτι όμως κεντρίζει το ενδιαφέρον κι όσων ασχολούνται με το καλλιτεχνικό κομμάτι του φεστιβάλ αλλά κι όσων ασχολούνται με τη lifestyle πλευρά του, αυτό είναι οι αφίσες της ιστορικής διοργάνωσης.

Η αφίσα του 67ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών μας επιστρέφει στο 1963 και το θρυλικό «8½»  του Federico Fellini και παρουσιάζει τον Marcello Mastroianni. Δημιουργοί της αφίσας είναι ο Γάλλος καλλιτέχνης Hervé Chigioni και ο γραφίστας Gilles Frappier.

«Είναι σα να μας κοιτάει αφ’ υψηλού με τα μαύρα γυαλιά και να μας υπόσχεται γενική κινηματογραφική ευτυχία», δήλωσε ο Hervé Chigioni για τον Marcello Mastroianni που εμφανίζεται στην αφίσα.

*Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφία και δες την ιστορική αναδρομή του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών μέσα από τις αφίσες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή