H Nicole Kidman «διχάζει» διπλά τις Κάννες

H Nicole Kidman «διχάζει» διπλά τις Κάννες

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάμψη, πολυτέλεια, γκλάμουρ. Ό, τι ακριβώς πρέπει να έχει η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών. Και ποιος καλύτερος τρόπος να το καταφέρεις από ένα μείγμα ενός δυνατού πριγκιπικού story και μιας λαμπερής παρουσίας, όπως αυτή της Nicole Kidman.

Το αγαπημένο κορίτσι των Καννών, που τράβηξε για πρώτη φορά τα βλέμματα στο Φεστιβάλ με την ταινία «To Die For» το 1995 και συνέχισε με σπουδαίες ερμηνείες όπως στο «Moulin Rouge» και το «Dogville», φέτος «διχάζει» διπλά την Κρουαζέτ τόσο με την παρουσία της όσο και με τον ρόλο της ως «Grace του Μονακό», στην ταινία του Γάλλου Ολιβιέ Νταάν.

Ο διευθυντής του φεστιβάλ Thierry Fremaux έχει δηλώσει για την 46χρονη ηθοποιό πως: «Δεν υπάρχει καλό φεστιβάλ Καννών χωρίς την Nicole Kidman», εξηγώντας για την ταινία πως «είναι μια τέλεια ταινία για να ανοίξει το φεστιβάλ: διαδραματίζεται στην γαλλική Ριβιέρα κι είναι μια γκλαμουράτη ταινία, κυρίως χάρη στην Nicole Kidman».

Ο Ολιβιέ Νταάν είχε έντονη διαμάχη με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάνσταϊν. Ο παραγωγός της ταινίας που δεν έμεινε ευχαριστημένος με την εκδοχή του σκηνοθέτη, ξαναμόνταρε την ταινία για την αμερικανική της διανομή, μία κίνηση που εξόργισε τον Νταάν. Λύση δεν βρέθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον δύο βερσιόν του φιλμ, μία του σκηνοθέτη και μία του παραγωγού. Η βασιλική οικογένεια αντέδρασε επίσης στην ταινία που σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ως «βιογραφική».

Η ίδια η Nicole Kidman έχει δηλώσει για το γεγονός σε πρόσφατη συνέντευξή της πως:

«Γνωρίζω ότι έχουν αναστατωθεί. Θα είχα αναστατωθεί και εγώ στη θέση τους. Αν επρόκειτο για την μητέρα μου. Καθήκον του παιδιού είναι να προστατεύει τους γονείς του. Έτσι τους καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά της έχουν αναστατωθεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τρέφω μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη για την μητέρα τους. Η ταινία δεν είχε προοριστεί να είναι βιογραφική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έκανα ό,τι καλύτερο για να αποδώσω ότι είχε γίνει στην πραγματικότητα και ήταν αληθινό».

Για την ηθοποιό η ερμηνεία της ως Grace είναι ένας ρόλος ζωής. Όπως έχει πει χαρακτηριστικά: «Άρχισα να κλαίω μόλις ο Ολιβιέ Νταάν μου πρότεινε το ρόλο…Σκέφτηκα πως είχα γυρίσει ταινίες με μερικούς από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες του κόσμου και κανένας δεν μου είχε προτείνει ρόλο τέτοιας εμβέλειας: ένα κοριτσάκι που ήθελε να γίνει πριγκίπισσα, διάσημη ηθοποιός, γυναίκα ερωτευμένη κα μητέρα πολιτικοποιημένη. Μέχρι σήμερα δεν είχα ερμηνεύσει ένα ρόλο τέτοιου μεγέθους. Και γνώριζα επίσης πως το φιλμ θα γυριζόταν στα πραγματικά μέρη, στη Ριβιέρα και όχι στα στούντιο».

Εκτός του ρόλου, η Nicole Kidman έχει «διχάσει» το κοινό και για την ίδια της την παρουσία, με τα lifestyle έντυπα που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο φεστιβάλ, να αφήνουν αιχμές για αισθητικές επεμβάσεις στο πρόσωπο της ηθοποιού.

Στο περσινό φεστιβάλ, η Nicole Kidman ισχυριζόταν ότι ήταν εντελώς φυσική. Είχε παραδεχθεί πάντως ότι στο παρελθόν είχε κάνει μπότοξ, το οποίο όμως δεν επανέλαβε αφού δεν της άρεσε το αποτέλεσμα.

Η Nicole που δεν σταματά να φωτογραφίζεται, κάθε φορά που χαμογελάει το πρόσωπό της φαίνεται ασυνήθιστα φουσκωμένο, με τα «πηγαδάκια» των Καννών να σχολιάζουν ότι η 46χρονη ηθοποιός υπέκυψε τελικά στο νυστέρι.

*Κάνε κλικ στην κεντρική φωτογραφία και δες την πολυσυζητημένη εμφάνιση της Nicole Kidman στις Κάννες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή