Έξι μύθοι γύρω από το σεξ καταρρίπτονται

Έξι μύθοι γύρω από το σεξ καταρρίπτονται

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ό,τι γνωρίζουμε για το σεξ έχει προκύψει από συζητήσεις μεταξύ φίλων, μερικά διάσπαρτα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο, την τηλεόραση, το internet και φυσικά από τις προσωπικές μας εμπειρίες. Με τόσα μέτωπα ανοιχτά λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και ανακρίβειες. Και κάπως έτσι δημιουργούνται μύθοι γύρω από το σεξ που συνεχίζουν και αιωρούνται στο μυαλό μας. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!

Μεγάλες πατούσες …μεγάλα προσόντα
Δεν υπάρχει καμία τρανταχτή απόδειξη ότι οι άντρες που διαθέτουν μεγάλες πατούσες είναι ιδιαιτέρως προικισμένοι. Το γονίδιο Hox παίζει κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη των άνω και κάτω άκρων, όπως επίσης των ανδρικών και γυναικείων γεννητικών οργάνων. Αν όμως το ίδιο γονίδιο ελέγχει την ανάπτυξη όλων των παραπάνω, τότε ίσως να συντελεί στο να μεγαλώνουν όλα μαζί ή κανένα. Μια μελέτη στον Καναδά, κατά την οποία εξετάστηκαν 63 άντρες, βρήκε μία μικρή σύνδεση μεταξύ του μήκους του ανδρικού μορίου και το μέγεθος των παπουτσιών, καθώς επίσης και με το ύψος. Ωστόσο, δεν έγιναν μετρήσεις στην πατούσες των ανδρών, αλλά οι μελετητές βασίστηκαν μόνο στο νούμερο του παπουτσιού.

Το πικ των ανδρών είναι στα 18 ενώ στις γυναίκες στα 28
Σίγουρα τα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών κορυφώνονται περίπου στην ηλικία των 18, ενώ τα επίπεδα οιστρογόνων των γυναικών είναι στο πικ τους λίγο μετά την ηλικία των 20.

Δεδομένου ότι τα χαμηλά επίπεδα των ορμωνών έχουν συσχετισθεί με χαμηλότερη σεξουαλική επιθυμία, κάποιοι έχουν ισχυριστεί ότι πρέπει να ισχύει το αντίθετο: όταν τα επίπεδα είναι στο υψηλότερο σημείο τους, τότε η σεξουαλική ορμή πρέπει να είναι στο αποκορύφωμά της. Η κοινή λογική μάς λέει ότι η σεξουαλική επιθυμία κυμαίνεται συνεχώς και συνδέεται με πολύ περισσότερους παράγοντες από την ηλικία.

Το σεξ σε βοηθά να χάσεις βάρος
Ακούγεται εύλογο, αλλά αν η διάρκεια της ερωτικής πράξης δεν είναι μεγάλη και με ιδιαίτερο σθένος σε σχέση με ενός μέσου ατόμου, τότε πιθανότατα το σεξ δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Το σεξ θεωρείται μία σωματική άσκηση ήπιας έως μέτριας έντασης και ο μέσος όρος που διαρκεί είναι συνήθως πέντε λεπτά. Εκτιμώντας ότι σε αυτό το διάστημα καίγονται περίπου 25 με 125 θερμίδες, σίγουρα δεν αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο για να χάσει κανείς βάρος.

Οι άντρες σκέφτονται το σεξ κάθε επτά λεπτά
Αν και είναι αλήθεια ότι οι άντρες σκέφτονται το σεξ πολύ περισσότερο από ότι οι γυναίκες, δεν σημαίνει ότι δεν τους απασχολεί τίποτα άλλο. Σε μία έρευνα που έγινε το 1994, οι περισσότεροι από τους μισούς άντρες ανέφεραν ότι σκέφτονται το σεξ καθημερινά ή μερικές φορές μέσα στην ημέρα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που αποτελούσαν μόνο το 19%.  Το 40% των αντρών αποκάλυψε ότι έχει το σεξ στο μυαλό του μερικές φορές μέσα στον μήνα, ενώ μόνο το 4% δήλωσε ότι μπορεί να περάσει μήνας χωρίς να το σκεφτεί.

Τα στρείδια είναι αφροδισιακά
Μπορεί οι άνθρωποι να πιστεύουν εδώ και πολλά χρόνια ότι τα στρείδια είναι αφροδισιακά αλλά καμία μελέτη δεν έχει δείξει ποτέ ότι αυτά τα οστρακοειδή έχουν σεξουαλικά διεγερτικά αποτέλεσμα. Τα στρείδια αποτελούνται κυρίως από  νερό, μερικούς υδατάνθρακες και ορισμένα μέταλλα. Είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο, κάτι που βοηθά το σπέρμα να παραμείνει υγιές, αλλά κατά τα άλλα δεν περιέχουν κανένα μυστικό σεξουαλικό συστατικό.

Το σεξ δεν είναι καλή ιδέα για όσους έχουν πρόβλημα με την καρδιά τους
Μια μεγάλη μελέτη που ονομάζεται Framingham Heart Study μάς λέει ότι αν κάποιος δεν υποφέρει από διαβήτη και δεν καπνίζει, τότε η πιθανότητα είναι μία στο εκατομμύριο. Και ενώ οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή χρειάζεται να προσέξουν λίγο παραπάνω όταν επανέρχονται στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες, δεν χρειάζεται να είναι τόσο φοβισμένοι στο σεξ. Αν κάποιος που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την καρδιά του μπορεί να φέρει εις πέρας το τεστ κοπώσεως, τότε έχει μία ιδέα του τι θα αντιμετωπίσει στο σεξ, μιας και είναι περίπου το ίδιο επίπεδο άσκησης.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή