Πέντε μυστικά που σε κάνουν πιο ελκυστική

Πέντε μυστικά που σε κάνουν πιο ελκυστική

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κάνει κάποιον ελκυστικό; Η αυτοπεποίθηση; Το χιούμορ; Ο τρόπος που περπατάει; Σίγουρα ισχύουν όλα τα παραπάνω, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Σύμφωνα με την επιστήμη, τα αγαπημένα σου γυαλιά ηλίου σε κάνουν πιο σέξι. Όπως αποδεικνύεται, τα υλικά αγαθά, όπως τα γυαλιά ηλίου ή το άρωμα που θα φορέσεις, παίζουν τελικά τον ρόλο τους στην αντίδραση του αντρικού πληθυσμού απέναντί σοθ. Τα καλά νέα όμως είναι ότι τίποτα από όσα σε κάνουν πιο ελκυστική δεν απαιτούν να ξοδέψεις μία περιουσία. Το πιο πιθανό είναι ότι τα περισσότερα αποτελούν ήδη μέρος της καθημερινότητάς σου.

1. Γυαλιά

Στο επικείμενο βιβλίο της, η Vanessa Brown, λέκτορας στο Nottingham Trent University, διαπίστωσε ότι τα γυαλιά ηλίου θα σε κάνουν αμέσως πιο ελκυστική στο αντίθετο φύλο. Εκτός του ότι προσθέτουν μία δόση μυστηρίου, τα γυαλιά βοηθούν το πρόσωπό σου να δείχνει πιο συμμετρικό – και σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες όλοι ελκόμαστε περισσότερο από άτομα με συμμετρικά πρόσωπα.

2. Άρωμα

Έρευνα από το Monell Chemical Sense Center βρήκε ότι τα πρόσωπα των γυναικών που φορούσαν ευχάριστα αρώματα κρίθηκαν ως πιο ελκυστικά. Οι ερευνητές έσπευσαν να επισημάνουν ότι το άρωμα δεν θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο νέα, αλλά πιο όμορφη και ότι η ελκυστικότητα είναι μία συναισθηματική διαδικασία που δεν βασίζεται απόλυτα στην ηλικία.

3. Κόκκινα χείλη

Μία μελέτη από το Manchester University διαπίστωσε ότι τα χείλη της γυναίκας είναι το πιο ελκυστικό μέρος του σώματός της και ειδικά όταν φοράει κόκκινο κραγιόν. Σύμφωνα με την έρευνα, μέσα στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα ένας άντρας έχει προσέξει τα χείλη μιας γυναίκας και στη συνέχεια αφιερώνει χρόνο για να την παρατηρήσει καλύτερα.  Αν η γυναίκα φοράει κραγιόν είναι ακόμη πιο δύσκολο να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Αν μάλιστα, έχει επιλέξει μία κόκκινη απόχρωση, οι άντρες πιθανότατα να την παρατηρούν για 7.3 δευτερόλεπτα σε αντίθεση με τα 6.7 αν επιλέξει ροζ κραγιόν.

4. Λευκά δόντια

Όχι τα κιτρινισμένα και απεριποίητα δόντια είχαν κάποια πιθανότητα, αλλά μία μελέτη από τα Πανεπιστήμια Leeds και Central Lancashire βρήκε ότι μία λευκή οδοντοστοιχία θα τραβήξει σίγουρα τα βλέμματα. Τα λευκά και περιποιημένα δόντια αποτελούν σημάδι καθαριότητας και υγείας, κάτι που θεωρούν εξίσου σημαντικό οι άντρες και οι γυναίκες.

5. Το κόκκινο χρώμα

Σε μία μελέτη που διεξήχθη από το University of Rochester, οι άντρες παραδέχτηκαν ότι έλκονται περισσότερο από τις γυναίκες που φοράνε κόκκινο χρώμα σε σχέση με αυτές που έχουν επιλέξει μπλε. Αυτό να οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι το κόκκινο είναι σημάδι σεξουαλικής διέγερσης, δύναμης και στάτους, οπότε αν θέλεις να κάνεις μία δυνατή πρώτη εντύπωση γέμισε την ντουλάπα σου με ρούχα σε κόκκινες αποχρώσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή