Μήπως είναι το αφεντικό σου εθισμένο στο Facebook; Οι πιο αυστηροί εργοδότες τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο τα social media

Μήπως είναι το αφεντικό σου εθισμένο στο Facebook; Οι πιο αυστηροί εργοδότες τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερο τα social media

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι περισσότεροι εργοδότες να απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν το Facebook εν ώρα εργασίας, αλλά αυτή η πολιτική δεν φαίνεται να ισχύει για τους ίδιους. Μία έρευνα ανακάλυψε ότι οι εργοδότες που είναι πιο αυστηροί με τη χρήση των social media στη δουλειά, είναι και αυτοί που τα χρησιμοποιούν περισσότερο. Σύμφωνα μάλιστα με τη μελέτη, οι άντρες χρησιμοποιούν περισσότερο τα social media σε σχέση με τις γυναίκες, και τα άτομα με υψηλότερο επίπεδο μόρφωσης είναι και οι πιο παραγωγικοί χρήστες.

Η έρευνα δείχνει ότι τα στελέχη που κατέχουν τις πιο υψηλές θέσεις υιοθετούν μια πιο αρνητική στάση σχετικά με την ιδιωτική χρήση των social media στον χώρο εργασίας, καθώς πιστεύουν ότι οι νεότεροι εργαζόμενοι χάνουν χρόνο με το να τσεκάρουν το newsfeed τους. Επειδή όμως οι ίδιοι περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο γραφείο, έχουν ελάχιστο χρόνο για προσωπική επαφή με τους φίλους τους, κι έτσι καταφεύγουν στα social media προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί τους. Αυτό βέβαια, έχει και σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να διαχωρίσουν τη διασκέδαση από τη δουλειά.

«Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη, τα οποία είναι είναι ιδιαίτερα αυστηρά όσον αφορά το σερφάρισμα εν ώρα εργασίας, είναι αυτά που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στο έπακρο για προσωπικούς λόγους, ενώ εργάζονται» τονίζει η Dr Ceceile Schou Andreassen από το University of Bergen της Νορβηγίας, επικεφαλής των ψυχολόγων που πήραν μέρος στη μελέτη και ανέλυσαν την συμπεριφορά 11 χιλιάδων εργαζομένων. Οι άντρες τείνουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο περισσότερο από τις γυναίκες, και παρόλο που ακούγεται απίθανο, οι νεότεροι υπάλληλοι νιώθουν περισσότερες τύψεις όταν το κάνουν σε σχέση με τους πιο παλιούς. Προφανώς, οι εργοδότες γνωρίζουν από προσωπική εμπειρία ότι το διαδίκτυο μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή από τη δουλειά και δεν είναι παρά χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, οι ίδιοι το χρησιμοποιούν αφού δεν έχουν να λογοδοτήσουν σε κανέναν. «Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα άτομα με τις πιο υψηλές οικονομικές αποδοχές δεν φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους σε αντίθεση με τους χαμηλόμισθους» πρόσθεσε η Dr Ceceile Schou Andreassen και κατέληξε: «Επιπλέον, τα υψηλά στελέχη μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα social media προκειμένου να προωθήσουν την καριέρα τους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή