Είσαι σίγουρη ότι κάνεις σωστό ντεμακιγιάζ ματιών;

Είσαι σίγουρη ότι κάνεις σωστό ντεμακιγιάζ ματιών;

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ντεμακιγιάζ είναι μία καθημερινή ρουτίνα αλλά άκρως απαραίτητη αν θέλεις να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και λαμπερό. Με όποιον τρόπο κι αν επιλέγεις να ξεβαφτείς (ειδικά μαντηλάκια, λοσιόν ή σαπούνι), η περιοχή των ματιών θέλει ειδική μεταχείριση. Ενώ όμως γνωρίζεις τη σημασία του ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ, είσαι σίγουρη ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείς είναι σωστή;

Η λάθος μέθοδος αφαίρεσης του μακιγιάζ από την περιοχή των ματιών μπορεί να δημιουργήσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο πέρασμα του χρόνου. Σύμφωνα με την Susan Posnick, makeup artist και ιδρύτρια του Susan Posnick Cosmetics, όταν τρίβεις τα βλέφαρά σου με βαμβάκι ή μαντηλάκια ντεμακιγιάζ από άκρη σε άκρη, τραβάς το ευαίσθητο δέρμα σου.  «Αντί να τρίβεις την περιοχή των ματιών, αφαίρεσε την σκιά ταμποναριστά κάνοντας απαλές κινήσεις προς τα κάτω, προς τη γραμμή των βλεφαρίδων, και ξέπλυνε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό» εξηγεί η Posnick.

Αν πάλι συνηθίζεις να αφαιρείς τη μάσκαρα ανασηκώνοντας τις βλεφαρίδες σου, διαπράττεις ένα μικρό έγκλημα στα μάτια σου. με αυτόν τον τρόπο τραβάς τις βλεφαρίδες σου και τις αποδυναμώνεις. Η Posnick προτείνει να βρέξεις τις βλεφαρίδες σου και να απλώσεις καθαριστικό προϊόν. «Κλείσε τα μάτια σου και πραγματοποίησε καθοδικές κινήσεις. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το ειδικό στρογγυλό βαμβάκι ή μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για να αφαιρέσεις τη μάσκαρα που είναι στις κάτω βλεφαρίδες» προσθέτει η ειδικός. Αν εξακολουθούν να υπάρχουν απομεινάρια κάτω από τις βλεφαρίδες, βάλε μία σταγόνα κρέμα ντεμακιγιάζ και αφαίρεσέ τα με μαλακές κινήσεις. Στη συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό, πριν εφαρμόσεις την κρέμα ματιών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή