Η νέα καμπάνια του Balmain παίρνει θέση στη διαφορετικότητα

Η νέα καμπάνια του Balmain παίρνει θέση στη διαφορετικότητα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Olivier Rousteing, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Balmain συγκεντρώνει το στράτευμά του για την εκστρατεία AW14, η οποία φέρει την υπογραφή του Mario Sorrenti και παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις Jourdan, Cara, Binx και Kayla Scott.

Αν και στη συλλογή SS14, η Rihanna ήταν το μοναδικό αστέρι της καμπάνιας του γαλλικού οίκου μόδας, αυτή τη σεζόν, ο Olivier Rousteing άλλαξε τη φιλοσοφία του σε μία πιο μαζική προσέγγιση. Όπως φαίνεται, το όραμά του για τη γυναικεία συλλογή του Balmain έχει να κάνει με τη γυναικεία δύναμη και μάλιστα στο μέγιστο. Στη νέα καμπάνια, της οποίας η φωτογράφηση έγινε από τον Mario Sorrenti και το styling από την Katie Grand, ο Rousteing στρατολόγησε τους πρωταθλητές του «στρατού Balmain», οι οποίοι όμως ξεχωρίζουν για την πολυμορφία και τη διαφορετικότητά τους και όχι για την ομοιομορφία και την καθολικότητα.

Η καμπάνια περιλαμβάνει γνωστά πρόσωπα, ανάμεσά τους οι Cara Delevingne, Binx Walton και Jourdan Dunn, η οποία, πρόσφατα, είχε πάρει θέση ενάντια στο ρατσισμό στη βιομηχανία της μόδας. «Μου φαίνεται περίεργο όταν οι ατζέντηδες λένε ‘είσαι το μόνο έγχρωμο μοντέλο που έκλεισε δουλειά στο show. Δεν είναι τέλειο;’ Γιατί να είναι τέλειο; Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος επευφημεί τους σχεδιαστές όταν απλά έχουν ένα μοντέλο με διαφορετική εθνικότητα. Δεν ισχύει ότι μόνο ένας τύπος γυναίκας αγαπάει τη μόδα» σχολίασε το μοντέλο στην Miss Vogue. Με τα κορίτσια να εκπροσωπούν μια σειρά από διαφορετικές εθνικότητες, η καμπάνια Balmain αποτελεί μια προοδευτική κίνηση και μια ανάσα φρέσκου αέρα, που αποδεικνύει επίσης αυτό που ήδη γνωρίζαμε – ο Rousteing θέτει τους δικούς του κανόνες.

 

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή