Μαρία Λάνταβου: όταν η αρχιτεκτονική συναντά το κόσμημα

Μαρία Λάνταβου: όταν η αρχιτεκτονική συναντά το κόσμημα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας ως βάση της την αρχιτεκτονική, η Μαρία Λάνταβου επηρεάζεται από τους χρωματισμούς της φύσης, αγαπάει τον τρόπο με τον οποίο το εύπλαστο δέρμα δένει με το μέταλλο και τη διαφορετικότητα τον πολιτισμών, με αποτέλεσμα να δημιουργεί συλλογές που ξεχωρίζουν. Οι καθαρές και minimal γραμμές, τα φουτουριστικά σχέδια και τα γήινα χρώματα αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά των συλλογών της, στις οποίες φαίνεται να παντρεύει το κλασικό με το μοντέρνο στοιχείο. 

Από τη Γεωργία Παρασκευούδη

Μίλησέ μας για το brand και τη φιλοσοφία του.

Η φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε η δημιουργία του Maesa Morado είναι η αντιστροφή του σημείου που επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο γυναικείο outfit. Τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ συνήθως αποτελούν συμπληρωματικά στοιχεία σε μια εμφάνιση. Για μένα αυτά τα στοιχεία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι κατάλληλα για να απογειώσουν ακόμα και τα πιο λιτά ρούχα.

Ποιά συλλογή ξεχωρίζεις και γιατί;

Δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί. Πώς να ξεχωρίσεις τα “παιδιά σου”; Παρόλα αυτά, υπάρχει πάντα μια λεπτή διαχωριστική γραμμή όταν δημιουργείς συνεχώς καινούργια πράγματα. Αυτόν τον καιρό έχω εστιάσει την προσοχή μου στην νέα μου συλλογή για το φθινόπωρο/χειμώνα 14/15. Η collection με όνομα “It’s Complicated”, σε φουτουριστικές γραμμές, η οποία παρουσιάστηκε στο ΑXDW τον Απρίλιο του ‘14, στο show της Αθηνάς Κόρδα, είναι η νέα μου αδυναμία.

Από που αντλείς έμπνευση;

Οι πηγές έμπνευσης δεν είναι σταθερές, ποικίλουν και μπορεί να έχουν τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους. Απο τη φύση με τους ανεξάντλητους σχηματισμούς και χρωματικούς συνδυασμούς της, έως ένα φυσικό πρόσωπο ή έναν πολιτισμό. Σε συνάρτηση πάντα με τη χρονική στιγμή, την ψυχολογική κατάσταση και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκομαι.

Με ποιά υλικά σου αρέσει να δουλεύεις περισσότερο;

Το πάντρεμα του δέρματος με το μέταλλο αποτελεί αγαπημένο μου συνδυασμό γι’ αυτό και οι περισσότερες συλλογές μου στηρίζονται εκεί. Το δέρμα είναι εύπλαστο και σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις με το χρώμα και την υφή του. Ενώ ο συνδυασμός του με τη λάμψη του μετάλλου στις σωστές αναλογίες, δημιουργεί υπέροχο contrast. Επιπλέον, η πρόκληση του να δημιουργείς λεπτομέρειες απο δέρμα είναι μεγάλη, καθώς ο βαθμός δυσκολίας, προκειμένου να το χειριστείς σωστά, είναι υψηλός.

 

Τι προτείνεις από τις συλλογές σου για το φετινό καλοκαίρι;

Η συλλογή που θεωρώ ότι είναι περισσότερο προσαρμοσμένη στη μέση Ελληνίδα, για φέτος το καλοκαίρι, είναι η  “Linen Sense”. Είναι σε λιτές γραμμές και συνδυάζει δέρμα, λινό και επίχρυσες λεπτομέρειες. Ταιριάζει πολύ εύκολα με πρωινό αλλά και βραδινό ντύσιμο και είναι σε πολύ προσιτές τίμες.

Δουλεύεις πάνω σε κάτι καινούργιο αυτό τον καιρό;

Αυτή την περίοδο είμαι σε γενικό αναβρασμό, καθώς δουλέυω την καλοκαιρινή collection για το επόμενο καλοκαίρι.

Έχεις κινηθεί στην αγορά του εξωτερικού;

Το εξωτερικό είναι ο μεγάλος μου στόχος καθώς οι περισσότεροι πελάτες που επιλέγουν τις συλλογές μου είναι ξένοι. Αυτή την περίοδο εργάζομαι πιο εντατικά πρός αυτήν την κατεύθυνση. Μόλις έκλεισα την πρώτη μου συνεργασία με boutique στο Λονδίνο όπου φιλοξενούνται σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.

Πιστεύεις ότι το design στην Ελλάδα υστερεί σε κάτι από αυτό του εξωτερικού;

Σε καμία περίπτωση. Έχουμε πολύ δυνατά νέα ταλέντα και  πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Πιστεύω ότι η ξενομανία που μας διακατείχε τα προηγούμενα χρόνια σιγά σιγά έχει αρχίσει να ξεπερνιέται και η Ελλάδα είναι “της μόδας” εντός και εκτός. Εξάλλου στο εξωτερικό διαπρέπουν αυτή τη στιγμή πολλοί Έλληνες σχεδιαστές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή